NG pokloni za one koje baš želite da oborite s nogu

Knjige su najbolji novogodišnji poklon, ako nas pitate, jer komuniciraju toplinu, ušuškanost, opuštanje i posvećivanje sebi u prazničnom periodu koji nam dolazi. Izabrali smo vam nekoliko kompleta koji su na super popustu u okviru Makartove sajamske groznice, pa bacite pogled.
16.12.2021.
ng pokloni za one koje baš želite da oborite s nogu

Komplet: Džordž Orvel 33% popusta

Erik Artur Bler, poznat po svom pseudonimu Džordž Orvel, bio je engleski romanopisac, esejista, novinar i kritičar. Njegovo delo karakteriše lucidna proza, oštra društvena kritika, totalna opozicija totalitarizmu i otvorena podrška demokratskom socijalizmu . Za sve ljubitelje distopijskih romana, ovo će biti prava poslastica, budući da se Džordž Orvel smatra kraljem distopije.

Komplet: Črna mati zemla i Ciganin, ali najlepši 22% popusta

"Ciganin, ali najlepši" je roman koji prevazilazi žanr kao takav i kombinuje detektivske zaplete sa mračnim, psihološkim i enigmatksim preokretima. Ovaj roman u isto vreme i jeste i nije triler. I jeste i nije psihološki roman. I jeste i nije morbidan.
- "Črna mati zemla" je moćna i na trenutke bolna priča o uspešnom mladom piscu koji pokušava da razbije kreativnu i ljubavnu blokadu. Ova knjiga je lucidna i inovativna tematizacija traume i zaintrigiraće vas ukoliko ste ljubitelj romana sa psihološkom i filozofskom tematikom.

Aleksandrijski kvartet 22% popusta

Aleksandrijski kvartet je tetralogija romana britanskog pisca Lorensa Darela, objavljenih između 1957. i 1960. Prve tri knjige predstavljaju tri perspektive na jedan skup događaja i likova u Aleksandriji. Kao što Darel objašnjava u svom predgovoru Baltazaru, četiri romana su istraživanje relativnosti i pojmova kontinuuma i odnosa subjekt-objekat, sa modernom ljubavlju kao temom. Prve tri knjige Kvarteta nude isti sled događaja kroz nekoliko tačaka gledišta, dozvoljavajući individualne perspektive. Četvrta knjiga pokazuje promene tokom vremena.

Trilogija Rejčel Kask 29% popusta

Jedan od najoriginalnijih književnih projekata ovog veka. Trilogija koju čine knjige „Obris“, „Tranzit“ i „Pohvale“ predstavlja trijumf pripovedačkog umeća autorke koja već više od dve decenije postavlja nove standarde u savremenoj književnosti. Ovo troknjižje je sjajan primer kako se kroz odbacivanje tradicionalnih pripovedačkih pravila i oslanjanjem gotovo isključivo na dijalošku formu, može istkati složena pripovest o ljudskoj prirodi.

Napuljska tetralogija 30% popusta

Smeštajući radnju u siromašno predgrađe Napulja početkom dvadesetog veka, Elena Ferante kroz četiri romana: Moja genijalna prijateljica, Priča o novom prezimenu, Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju i Priča o izgubljenoj devojčici, razvija širokog spektar tema koje se putem specifičnog književnog postupka međusobno prožimaju u priči o odrastanju i prijateljstvu dve glavne junakinje. Specifična dinamika u njihovom odnosu koji konstantno osciluje od najdubljeg prijateljstva do rivalstva, prenosi se i na širu perspektivu koja oslikava odnose žene i muškarca, porodice i pojedinca, siromaštva i bogatstva, fašizma i komunizma… Na taj način, lična priča o životima dve žene postaje potka na kojoj Elena oslikava zapravo čitav jedan grad, čitav jedan narod i čitavo jedno vreme kroz večiti dualizam ljubavi i mržnje, slabosti i moći, dobra i zla.

Podelite: