makart

Top-lista

image description
2.
Mila Tanasijević Mihajlović

Nova knjiga Mile Tanasijević Mihajlović Sitnice nastavlja da oduševljava lepotom malih i jednostavnih stvari. Knjiga Sitnice će postati ona knjiga koju čitamo iznova i iznova, kada nam je potrebna uteha, inspiracija i nadahnuće.

image description
3.
Hejden Herera

Nova, najobuhvatnija biografije Fride Kalo prevedena na srpski jezik nudi sve što ljubitelji čuvene meksičke slikarke očekuju od ovakve knjige. Hejden Herera čitaocima predstavlja Fridu kakvu do sada nisu upoznali – od njenog ranog detinjstva do statusa legenda, pružajući vizuelni uvid u njena manje i više poznata dela, kao i fotografije iz privatnog života. Bogato ilustrovana i informativna, nova biografija Fride Kalo predstavlja obavezno štivo za svakog poštovaoca njenog lika i dela.

image description
4.
Lidija Nikolić

Sav moj bol Lidije Nikolić predstavlja drugačiji uvid na bend EKV, njegove članove i bogatu zaostavštinu koju su ostavili za sobom. Sav moj bol sakuplja u sebi tekstove, literarne i novinske iz pera mnogih autora iz regiona koji su bili i i dalje jesu inspirisani delom ove velike grupe.

image description
5.
Elena Ferante

Novi roman Elene Ferante MRAČNA KĆI suočava nas sa najvećim izazovom - možemo li razumeti majku kojoj je život bez dece lepši? Šta će u sredovečnoj nastavnici engleskog jezika biti okidač da se suoči sa svojom neprijatnom prošlošću? Hoće li se letovanje na Jugu Italije, uz druženje sa bučnom napolitanskom porodicom, pretvoriti u agoniju? MRAČNA KĆI Elene Ferante uvlači nas u priču o majkama i deci, ostavljajući nas opet bez reči.

image description
6.
Elejn Aron

Kako odgajiti i sačuvati osetljivo dete, pitanje je svakog roditelja koji je prepoznao da ima visoko senzitivno dete. U knjizi OSETLJIVO DETE, Elen Ajron, objašnjava koje su suptilne razlike između preosetljivog i stidljivog deteta i pomaže roditeljima da budu prava podrška takvoj deci.

image description
7.
Dragana Dženopoljac, Danijela Rodić

Putovanje sa Logopraktikom kroz razvoj dečjeg govora i jezika se nastavlja.Posle ''Logopedovih pesmica za progovaranje'' i ''Logopedovih pitalica za pričalice'', koje su Vas vodile kroz svet progovaranja, učenja reči i razumevanja govora, stigla je nova knjiga ''Logopedove pesmice za pravilan izgovor''.

image description
10.
Sava Bunčić

S malom grupom ljudi izolovani ste na dalekom ostrvu, živite kao u kameno doba i ubeđeni ste da ste da osim vas ne postoji više niko. Da li biste u takvoj situaciji želeli da produžavate ljudsku vrstu? U romanu POSTOJATI Sava Bunčić istražuje to pitanje, kao i neka druga, vrlo slična i neraskidovo povezana. Prevod sa engleskog: Marija Stajić