MILENA MARKOVIĆ, DECA - Ninova nagrada za najbolji roman godine

Milena Marković dobitnica je Ninove nagrade za 2021. godinu. Njen roman u stihovima "Deca" osvojio je najviše glasova prilikom odabira 68. dobitnika nagrade NIN. Milena Marković je inače šesta žena u istoriji koja je dobila Ninovu nagradu.
24.01.2022.
milena marković, deca ninova nagrada za najbolji roman godine

Milena Marković u svojoj knjizi, romanu u stihovima "Deca" na više od pedeset strana, bez zareza i tačaka govori o deci, detinjstvu i porodici. Knjiga "Deca" Milene Marković govori o tome šta to znači biti ćerka, majka, sin.

Danas, 24. januara u 12 časova Milena Marković proglašena je dobitnicom Ninove nagrade za najbolji roman 2021. godine. O nagradi, pored Teofila Pančića, odlučivali su i Marija Nenezić, Branko Kukić, Ivan Milenković i Marjan Čakarević.

U najužem krugu za 68. NIN-ovu nagradu bili su i Ilija Đurović sa romanom „Sampas“ (Treći trg/Srebrno drvo), Elvedin Nezirović i „Ono o čemu se ne može govoriti“ (Laguna), Vladimir Kopicl i roman „Španska čizma“ (Laguna), Srđan V. Tešin „Mokrinske hronike“ (Arhipelag) i David Albahari sa romanom „Pogovor“ (Čarobna knjiga).

NIN-ova nagrada dodeljuje se od 1954. godine, a prošlogodišnji dobitnik bio je Svetislav Basara.

Podelite: