Makartovih TOP 10 - Najprodavanije knjige na našem sajtu

Ovo su knjige koje ste definitivno najviše voleli prethodnog meseca. Uglavnom su tu neka novija izdanja, mada potkralo se i po koje starije izdanje. Lista je raznovrsna - ima psihologije, beletristike, priručnika. Bacite pogled, možda vam posluži kao inspiracija za neku narednu knjigu.
25.11.2021.
makartovih top 10 najprodavanije knjige na našem sajtu

Šta treba u sebi menjati

Ostavio nam je mnogo. Mnoge zadatke da obavimo nakon njegovog odlaska. Među njima je i ova nova knjiga do sada neobjavljenih tekstova.
"Čovekovim pitanjima nema kraja - tako i treba da bude. I najveći filosofi u istoriji, kao i najveći naučnici sveta, i nekada i danas nisu prestajali sa pitanjima starim i novim. Neka su pitanja dugo dečija, čak smešna i budalasta, ali jednom će šiknuti iz nas pravo pitanje upućeno na pravo mesto. Poslednji odgovor, možda ni tada nećemo dobiti, jer sve je tajna, ali naslućivanje odgovora doneće nam nesluđenu radost; sa njome ćemo, bar malo, drukčije početi živeti.Ko pita, ne skita!,,Zato sada pitanjima živi” (Rilke), a za pravi odgovor-moli se." Vladeta Jerotić

Vim Hof metoda

Vim Hof je postao moderna ikona za svoja zapanjujuća dostignuća, obarajući svetske rekorde izdržavajući ekstremne temperature i trčeći bosonog maraton preko pustinja i ledenih polja. Najviše od svega, pokazao nam je da ovi podvizi nisu nadljudski – već da svi imamo sposobnost da budemo jači, zdraviji i srećniji nego što smo ikada zamišljali.

Ciganin, ali najlepši

„Ciganin, ali najlepši“ po svojim karakteristikama kriminalistički roman, ali je ipak zbog snažnih refleksija likova, ujedno i psihološki, naturalistički i ljubavni roman. Radnja romana odvija se kroz priče četiri, naizgled nepovezana junaka. Kao i u romanu „Črna mati zemla“, Kristian Novak uvodi dijalekte u tekst čime tekst biva izazovniji za čitanje. Ljubavna priča između sveže razvedene Milene i Sandija, koji živi u romskom naselju Bukov Dol, nailazi na neodobravanje okoline i sve ovo navodi na loš ishod ovog odnosa, međutim mnoštvo preokreta ukazuje na nešto suprotno, što i čini ovaj roman napetim do samog kraja. Još jedan od uglova ovog romana pripada policajcu iz Zagreba koji radi na slučaju trostrukog ubistva, koje će se na kraju romana razrešiti kad sva četiri narativa budu ispričani.

Bajni svete, gde si ti

Najnovija knjiga Sali Runi, „Bajni svete, gde si ti“, prati život tridesetogodišnje spisateljice i njene stare prijateljice sa fakulteta. Ova priča prepuna je napetih scena, seksualnih zapleta, a kritičari je nazivaju i „ljubavnim četvorouglom“. Tipično za Sali Runi, nova knjiga „Bajni svete, gde si ti?“, u izdanju Geopoetike, obiluje seksualnom napetošću, ljubavnim i prijateljskim odnosima između prijatelja, ljubavnika, poznanika.

Rasuti umovi

Rasuti umovi opisuju bolnu realnost poremećaja deficita pažnje (ADD) i njegov uticaj na decu, kao i na karijeru i društvene puteve odraslih. U Rasutim umovima, autora Gabora Matea, pružen je detaljan opis ADD-a i pravaca u njegovom lečenju, ali je priča koja je ispričana veća od same teme knjige, i tiče se svih bitnih elemenata emocionalne pismenosti – emocionalne samoregulacije, samoroditeljstva i uspostavljanja ravnoteže.

Šta je važno na kraju?

Knjiga "Šta je važno na kraju", Marilin Jalom i Irvina Jaloma govori o tome kako su se njih dvoje upustili u nove, teške borbe: kako se suočiti sa Marilinom smrću i kako nastaviti dalje. U naizmeničnim pričama o poslednjim zajedničkim mesecima i Jalomovim prvim mesecima nakon njene smrti, nude nam redak uvid u suočavanje sa smrću i gubitkom svoje voljene osobe.

Smrtni ishod atletskih povreda

Jedna od najinteresantnijih i najčitanijih autorki trenutno, Milica Vučković u knjizi Smrtni ishod atletskih povreda obradila je temu položaja žene u društvu i postavila pitanja o kojima se malo priča. Na koji je to način glavna junakinja ovog romana, Eva, izmanipulisana da se pomiri sa stvarima koje društvo nameće ženi, zašto su njeni problemi "glupi" i zašto Evi pada na pamet da je bolje da ćuti i pomiri se sa situacijom u koju je žena generalno, pa i ona sama, stavljena?

Deca

Postoji par ključnih događaja na koje bi se zbirka pesama "Deca" mogla svesti: rođenje, bolest i smrt ili Eros, Tanatos i sve što ide uz to. Ta knjiga bi mogla da bude shvaćena i kao roman stihovima, kako to ocenjuju izdavač Flavio Rigonat ili pisac Miljenko Jergović, ili poema kako je naziva pesnik Zvonko Karanović, ali se svi slažu u tome da je to izuzetno snažno, uznemirujuće štivo pisano autentičnim pesničkim glasom.

Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj

Knjiga Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj, autorke Štefani Štal, smatra se bestselerom u oblasti psihologije. Sve ono što nas obeležilo u detinjstvu čini naše “unutrašnje dete”, koje je, zbog svega što što ga je povređivalo, naučilo da se brani i da, shodno tome, nije u stanju da iskoristi potpuni svoje potpune potencijale. Dete u tebi, poručuje Štefani Štal, mora pronađe svoj zavičaj.

Neka druga ja

Kada nakon mnogo godina i pokušaja najzad ostane trudna, Helen pohađa svoj prvi čas pripreme za trudnice. Očekuje da će njen dragi muž uskoro doći, zajedno sa svojim pouzdanim, šarmantnim bratom Rorijem i njegovom takođe trudnom ženom, prirodno prelepom Serenom. Jedino što ne očekuje je Rejčel. Otvorena, drska, pomalo napadna buduća samohrana mama Rejčel, koja samo želi da se druži sa Helen. Koja samo želi da upozna Helen i njene prijatelje i porodicu. I koja samo želi da zna sve o njima. Baš svaku, i najmanju tajnu.

Podelite: