Koji su to kompleti na 30+% popusta?

Sajamska groznica je počela! Iako se ove godine ne družimo na sajmu, to ne znači da nećemo za naše najvernije čitaoce spremiti sajamske popuste! Pogledajte koje je to komplete sa odličnim popustom Makart izdvojio za vas.
15.10.2021.
koji su to kompleti na 30 popusta

Komplet Vernon Trodon

Ko je Vernon Trodon? Urbana legenda. Pali anđeo. Nestala osoba koja se iznova i iznova pojavljuje. Čuvar tajne. Poslednji svedok jednog bivšeg sveta. Konačni lik naše neljudske komedije. Utvara koja progoni svakog od nas. U ovoj trilogiji Viržini Depent opisuje bespoštednu kritiku stanja u društvu i svetu, slikajući bedu modernog čoveka, kako na intimnom i ličnom, tako i na opštem planu. Ove knjige pune su akcije, a ulozi rastu, kao i iščekivanje raspleta u poslednjem delu trilogije.

Napuljska tetralogija

Predgrađe Napulja, druga polovina pedesetih godina XX veka. S jedne strane siromaštvo i začeci nekog drugačijeg života, a sa druge bogatstvo mašte dve devojčice, Lile i Elene. Knjiga o magičnom odrastanju na italijanskom jugu i neraskidivom prijateljstvu dve neobične žene. Jedno od najvećih priča napisanih u ovom veku, remek-delo koje je očaralo kritiku i osvojilo publiku širom sveta.

Dečak koji do svoje 12 godine nije umeo da čita i piše, pravi potpuni zaokret u svom životu. Napisavši potresnu, romansiranu autobiografsku priču o svom odrastanju na ulici i u domu za decu bez roditeljskog staranja, Meti postaje simbol uspeha i borbe. Meti Kamberi je zaljubljenik u umetnost, književnost i filozofiju, a u svojim knjigama zadržao je napetost trilera, težinu drame i filozofski aspekt traume. Iako piše o teškom detinjstvu, Metijevim knjigama ne manjka duhovitosti, vedrine i nade.
 
U sagledavanju istorije Rusije XVII veka autori nisu težili veštačkom suprotstavljanju razdoblja Rusije do i posle dolaske Petra i na vlast i pratili su evoluciju vesternizacije i modernizacije Rusije uoči XVIII veka. U vladavini više prijemnika Petra I sve do Ekaterine II istraživači su sagledavali više osobina u stvaranju i razvoju apsolutizma u državnoj upravi, političkom životu i privredi Ruske imperije. "Istorija Rusije" je naučno delo, pisano razgovetno da može da ga razume i široka publika, a kod nas je, za razliku od ruskog originala, objavljeno u dva toma. Prvi deo bavi se periodom od 9. do 17. veka (od kneževine Rusije do smutnog vremena), a drugi obuhvata vladavinu dinastije Romanov, do balkanskih ratova.
 
Mila Tanasijević Mihajlović više je od spisateljice – ona je drugarica. Prijateljica s fejsbuka s kojom biste rado popili kafu, samo da između vas nije okean. A kad se razdaljina smanji i kad tu kafu zaista popijete, shvatite da ne postoje okeani koji mogu da razdvoje one koji su slični. Mila Tanasijević Mihajlović nas, vešto vodeći kroz svoje priče, vraća suštini. Podseća nas da je život uvek ljubav i da u svakom danu postoji neko i postoji nešto zbog čega se treba radovati.
 

U zborniku "Prijateljstvo" objedinjene su najlepše pesme, priče i misli o prijateljstvu. Prefinjene ilustracije Zilke Lefler upotpunjuju zbirku i otvaraju srce i dušu. Poklon za sve s kojima nas je povezalo prijateljstvo. Knjiga "Ljubav" sadrži najlepše tekstove svetske književnosti, čuvene bajke i poznate pozorišne komade. Zajedno sa prekrasnim ilustracijama Zilke Lefler, poklon za sve koje nosimo u srcu.

Podelite: