Igra žmurke, Sebastijan Ficek

„Igra žmurke“ je psihološki triler u kojem je ubica i otmičar na slobodi, čineći šokantne zločine. Za razliku od drugih kriminalističkih romana ove vrste, glavni junak nije istražitelj,niti je deo policijskih snaga. Aleksandar Zorbah, bivši policajac, koji se okrenuo kriminalističkom novinarstvu nakon traumatičnog incidenta na svom poslu, biva usisan u igru ovog ubice.
14.09.2021.
igra žmurke, sebastijan ficek

Jednog dana, nakon što je čuo policijski radio razgovor, Zorbah sa svojim pripravnikom Frenkom stiže na najnovije mesto zločina. Iza policijskog kordona, pronađena je još jedna ubijena majka, a njeno dvoje dece – blizanaca, kidnapovani su. Ono što Zorbah ne očekuje je to da će upravo on ovog puta biti umešan u ovaj zločin. Na mestu zločina pronađen je njegov novčanik. On, odjednom, postaje glavni osumnjičeni i umesto da traži informacije za svoju reportažu, Aleksandar Zorbah mora da pobegne.

Glavni pripovedač romana "Igra žmurke" uvek je Zorbah, ali u nekim poglavljima priču preuzimaju i drugi junaci. Ovaj genijalan način pripovedanja vas, tokom čitanja, konstanto drži u nekoj vrsti neizvesnosti, kao da ste i vi sami, zajedno sa Zorbahom, na korak da rešite slučaj.
Još jedna zanimljiva karakteristika ovog romana je obrnuta numeracija poglavlja. Ova knjiga, zapravo, počinje epilogom, međutim priča je ipak linearna, iako brojevi poglavlja opadaju kako knjiga napreduje. Obrnuto numerisanje je i te kako simbolično i u vezi je sa samom pričom. 
Igra žmurke“ je veliki kriminalistički i psihološki triler koji se čita u dahu. Ukoliko ste ljubitelj trilera, uvrnutih junaka, preokreta i neočekivanih zapleta, ovo je prava knjiga za vas!
Podelite: