igra žmurke

IGRA ŽMURKE

Sebastijan Ficek

Ubica igra najstariju dečju igru na svetu – žmurke. Samo što je Kolekcionar očiju igra do smrti.
Scenario zločina uvek je isti. Žensko telo bude pronađeno sa štopericom koja otkucava u mrtvoj šaci. Unezvereni otac i muž mora da nađe svoje dete pre nego što se ono uguši.
Bivši policajac Aleksander Zorbah, koji je nakon jednog posebno teškog slučaja promenio profesiju i postao novinar crne hronike, prati sva tri ubistva nizom sjajnih članaka. Ali ovo ubistvo je drugačije. Pored leša je pronađen Zorbahov novčanik. Sada je on osumnjičeni. Kolekcionar očiju ovog puta želi da i Zorbah učestvuje u igri. Ima tačno četrdeset pet sati i sedam minuta da spase dečakov život. Odbrojavanje je već počelo…Ubica je lukav i nikada nije ostavio nijedan trag, sve dok se sasvim iznenada ne pojavi tajanstveni svedok: Alina Grigorijev, mlada fizioterapeutkinja koja tvrdi da može da vidi prošlost ljudi pukim fizičkim kontaktom. A možda je njen poslednji pacijent bio upravo Kolekcionar.

Igra žmurke, Sebastijan Ficek

14.09.2021.

„Igra žmurke“ je psihološki triler u kojem je ubica i otmičar na slobodi, čineći šokantne zločine. Za razliku od drugih kriminalističkih romana ove vrste, glavni junak nije istražitelj,niti je deo policijskih snaga. Aleksandar Zorbah, bivši policajac, koji se okrenuo kriminalističkom novinarstvu nakon traumatičnog incidenta na svom poslu, biva usisan u igru ovog ubice. Detaljnije

Pošalji