Čarobni jedrenjak, Maja Cvetković Sotirov

Teslino detinjstvo je u opasnosti, jer Gromlina ima plan kako da Tesline pronalaske iskoristi za promenu njegovog razvoja i odrastanja, a potom i za kontrolu sveta. Velika istorijsko-naučna avantura počinje kada se dečak Luka, devojčica Lana i čuvar-vila Anđelina suprotsave Gromlininom zlu – u tome će im pomoći (dosad nepoznat junak dečje književnosti) robovilan Viloid. Knjiga "Čarobni jedrenjak - Priča o Tesli" nije priča o Tesli na koju ste navikli. Ova knjiga je, najjednostavnije rečeno - spektakularna!
03.12.2021.
čarobni jedrenjak, maja cvetković sotirov

Strašno nevreme tutnji crvenokrovastim gradom. Ovo nevreme dovešće do eksplozije instalacija u bakinoj i dekinoj kući koje će promeniti Lukin svet. Luka i Lana su glavni junaci koji imaju misiju da spasu Teslu i učine da se momenat u kojem on postaje veliki naučnik, zapravo desi. Putujući kroz Teslino detinjstvo i karijeru, glavni junaci učiće šta je dobro, a šta je zlo, hrabro će se boriti za Teslu i njegova dostignuća sa bajkovitim junacima. Čarobni jedrenjak - Priča o Nikoli Tesli je knjiga koja prevazilazi sve generacijske okvire, harmonično kombinujući nauku i bajku.

Ovo je, pre svega, jedan potpuno novi i drugačiji pristup Teslinom životu i nauci. Autorka ove knjige Maja Cvetković Sotirov u ovu knjigu utisnula je višegodišnje istraživanje o ovom naučniku, a sva svoja saznanja izvajala u oblik bajke. Iako deluje kao dečja knjiga, gotovo smo sigurni da će i odrasli uživati u ovoj knjizi, budući da će se u njoj susresti sa nekim informacijama u vezi sa Teslinim životom sa kojima se nikada do sada nisu susreli. Ova knjiga puna je zabavnih obrta, komičnih situacija, ali uz dosu opasnosti i neizvesnosti.

Podelite: