čarobni jedrenjak priča o nikoli tesli, 3 izdanje

ČAROBNI JEDRENJAK - PRIČA O NIKOLI TESLI, 3. IZDANJE

Maja Cvetkovic Sotirov
Čarobni jedrenjak - Priča o Nikoli Tesli je knjiga koja prevazilazi sve generacijske okvire, harmonično kombinujući nauku i bajku. Ovo je, pre svega, jedan potpuno novi i drugačiji pristup Teslinom životu i nauci. Autorka ove knjige Maja Cvetković Sotirov u ovu knjigu utisnula je višegodišnje istraživanje o ovom naučniku. Iako deluje kao dečija knjiga, gotovo smo sigurni da će i odrasli uživati u ovoj knjizi, budući da će se u njoj susresti sa nekim informacijama u vezi sa Teslinim životom sa kojima se nikada do sada nisu susreli.

Teslino detinjstvo je u opasnosti, jer Gromlina ima plan kako da Tesline pronalaske iskoristi za promenu njegovog razvoja i odrastanja, a potom i za kontrolu sveta. Velika istorijsko-naučna avantura počinje kada se dečak Luka, devojčica Lana, čuvar-vila Anđelina suprotsave Gromlininom zlu – u tome će im pomoći (dosad nepoznat junak dečje književnosti) robovilan Viloid.
Tokom putovanja kroz naučnikovo detinjstvo (Smiljan) i karijeru (Pariz, Njujork, Čikago, Nijagara) junaci iznova uče šta je dobro i zlo, da li mogu neprijatelji biti na istoj strani, koliko je praštanje važno… Čarobni jedrenjak: Priča o Nikoli Tesli je knjiga koja svim generacijama otvara svet naučnog stvaralaštva.
Čitajući nesvakidašnju priču o Tesli, čitalac postaje svedok naučnikovog trijumfa na velikom Svetskom sajmu u Čikagu, ulazi u njegovu laboratoriju u Njujorku, stoji na vrhu Ajfelovog tornja u Parizu tokom davne 1889. i bori se sa teškim slapovima Nijagare.
Stručno mišljenje o knjizi pisali su: prof. dr Milutin Đuričković, filolog Jelena Vitezović i književna kritičarka Milica Milenković. Recenzije su dostupne na sajtu Luka Books-a. Izdavači knjige Čarobni jedrenjak: Priča o Nikoli Tesli su Luka Books i Institut za dečju književnost.
 

Novogodišnji pokloni za najmlađe na 20% popusta

24.12.2021.

Ima li lepšeg poklona od knjige? Mi mislimo da nema, a ako ste došli do ovog teksta, pretpostavljamo da delite isto mišljenje. Kupovina knjiga je svakako mali, ali ipak topao, lep i dragocen znak pažnje. Mnogi od nas se više obraduju knjizi nego poklonu u vidu nakita, odeće itd. Ovog puta govorimo o knjigama za decu. Knjiga je savršen poklon bilo da je poklanjate svom detetu, malom rođaku, najmlađim komšijama, deci svojih prijatelja. Mi smo napravili mali izbor od 6 knjiga koje su naši apsolutni favoriti ovog decembra. Detaljnije

Čarobni jedrenjak, Maja Cvetković Sotirov

03.12.2021.

Teslino detinjstvo je u opasnosti, jer Gromlina ima plan kako da Tesline pronalaske iskoristi za promenu njegovog razvoja i odrastanja, a potom i za kontrolu sveta. Velika istorijsko-naučna avantura počinje kada se dečak Luka, devojčica Lana i čuvar-vila Anđelina suprotsave Gromlininom zlu – u tome će im pomoći (dosad nepoznat junak dečje književnosti) robovilan Viloid. Knjiga "Čarobni jedrenjak - Priča o Tesli" nije priča o Tesli na koju ste navikli. Ova knjiga je, najjednostavnije rečeno - spektakularna! Detaljnije

Pošalji