srebrni put

SREBRNI PUT

Stina Džekson

Sunce koje nikada ne zalazi.
Ćerka koja nikada nije došla kući.
Otac koji nikada nije prestao da je traži.


Pre tri godine, Leleova ćerka nestala je u zabačenom delu severne Švedske. Lele od tada svako leto provodi vozeći se Srebrnim putem, u mahnitoj potrazi za njom. Upada na napuštena seoska imanja i odlazi do najudaljenijih sporednih puteva ne bi li pronašao bilo kakav trag.

U selo Glimeštresk, koje se nalazi duž Srebrnog puta, stiže sedamnaestogodišnja Meja sa svojom majkom, nadajući se novom početku. Ona je istih godina kao Leleova ćerka u vreme nestanka.

Kada nestane još jedna devojka, životi Lelea i Meje isprepletaće se na tragičan način koji niko od njih nije mogao ni da zamisli.

Debitantski roman Stine Džekson potresno je delo velike literarne snage i favorit kritičara od prvog dana. Srebrni put je priča o ljubavi, bolu, neodustajanju i pronalaženju snage da se nastavi dalje. Jer i najmračnije putovanje jednom mora da se završi.

„Nezaboravni portret očinske tuge.“

Sunday Times

„Pravi švedski noar.“

Aftonbladet

„Stina Džekson je autorka koja poznaje umetnost kombinovanja saspensa sa književnom dubinom. Prelepo, melanholično i sjajno napisano.“

– Lina Bengtsdoter

Ideš li dobrim putem, ako je on srebrni?

01.02.2023.

Još jedan u nizu sjajnih Jeleninih prikaza, ovog puta o genijalnom portretu očeve tuge, koji nam je stigao iz Dokaz izdavaštva. I ne zaboravite da iskoristite jedinstvenu priliku i poručite ga na našoj Kliiiiznoj akciji! Detaljnije

Pošalji