novo
otkrivena planeta

OTKRIVENA PLANETA

Natalija Keković

"OTKRIVENA PLANETA" je knjiga priča za decu svih uzrasta.
Kroz razgovor dva najbolja druga, puža i kornjače, otkriće se njihove dileme o stalnim pitanjima koja se tiču ljubavi, prijateljstva, tuge, razumevanja, nedostajanja, sreće, prihvatanja, čekanja i dr. Puž i kornjača daće neke od odgovora, ali istovremeno će otvoriti još mnoga druga pitanja o kojima svakodnveno razmišljamo. Ovo je knjiga za decu, ali i za svakog od nas jer će nas uveriti da je ljubav deo srca koji nikada ne umire.
Vredan i orginalan poklon za svaki povod ili kao znak pažnje za one koje volimo.

"Prosto, o sreći se ovde radi, a sreća je retka u istini. Čak i da se desi ili je kratka ili nedovoljna ili neprimetna ili kasni. Broji se u par navrata za retke, o tome se radi, o kornjači i pužu. Jer retki su oni što daruju srce od srca, a ne srce za srce ili zub za zub, o tome se radi, o kornjači i pužu. Ovo za ono ili tako za ovako nije darivanje. Neki to zovu ljubav, neki prijateljtvo, neki dobrota, a neki ne zovu nikako, već čine.
Kornjača i puž posebno pamte šetnje kraj reke u sam smiraj dana. Taj smiraj lako se uvuče pod kožu i donese mir, a mir posle lepe snove, a lepi snovi vesela jutra.
A kada su jutra vesela život ima krila. Pa i da ih nema treba ih crtati i to iznova svaki dan dok ne naučiš da letiš.“

 

Pošalji