čuvar krokodila

ČUVAR KROKODILA

Katrine Engberg
Knjiga "Čuvar krokodila" počinje ubistvom mlade studentkinjeu centru Kopenhagena, a Katerine Engberg nas dalje vodi na nezaboravnu avanturu punu obrta i napetosti.

U centru Kopenhagena, mlada studentkinja pronađena je brutalno ubijena u svom stanu. Slučaj je dodeljen policijskim istražiteljima kopenhaške policije, Jepeu Kerneru i Anete Verner. Ubrzo je ustanovljena veza između žrtve, Julije Stender, i njene gazdarice, profesorke u penziji Ester de Laurenti. Naime, Ester piše kriminalistički roman čija je glavna junakinja inspirisana mladom devojkom, a ubistvo opisano u još nedovršenoj knjizi i ovo počinjeno u realnosti poklapaju se u velikoj meri.

Kada se desi još jedno ubistvo i dokazi ukažu na to da je i sama Ester potencijalna meta ubice željnog osvete, Jepe i Anete moraće da istraže prošlost dveju žena i duboko zakopane tajne kako bi razotkrili identitet osobe koja povlači konce i stoji iza uvrnutih zločina.

U svom debitantskom romanu Katrine Engberg gradi priču koju odlikuju jeziva napetost, neočekivani obrti i slikovito opisane ljudske sudbine. Jepe Kerner i Anete Verner glavni su junaci svih romana u serijalu Kopenhagen, a specifična dinamika njihovog odnosa proistekla iz različitih karaktera i pogleda na život jedan je od razloga zbog kojih je ovaj književni serijal stekao veliku popularnost kod čitalaca.
 

Čuvar krokodila, pravi nordijski noar

27.01.2023.

Knjiga "Čuvar krokodila" počinje ubistvom mlade studentkinjeu centru Kopenhagena, a Katerine Engberg nas dalje vodi na nezaboravnu avanturu punu obrta i napetosti. Detaljnije

Akcija, akcija!

18.01.2023.

Od danas samo akcijamo! Detaljnije

Pošalji