putešestvija po zemlji koja više ne postoji

PUTEŠESTVIJA PO ZEMLJI... KOJA VIŠE NE POSTOJI

Suzan Ajo, Žan Fransoa-Galtu
"Putešestvija po zemlji... koja više ne postoji" je fascinantan dvojezični (srpsko-francuski) putopis autorke Suzan Ajo, ispričan kroz prozor čuvenog voza Beograd-Bar. Kroz ove stranice, čitalac će otkriti transformaciju nekadašnje Jugoslavije u suverene države i teritorije u nastajanju. Autori, dizajnerka-akvarelistkinja i pisac-putnik, vode nas na šetnje kroz ove promenjene predele, omogućavajući nam da posmatramo, razmenjujemo, i razumemo raznolike aspekte ovih zajednica i pređenih kilometara. Ova knjiga pruža jedinstven i stran pogled na vreme koje, dok prolazi, obznanjuje sadašnjost koja se gradi ispred naših očiju. "Putešestvija po zemlji... koja više ne postoji" će vas provesti kroz nezaboravno putovanje koje povezuje prošlost i sadašnjost.

Dvojezični (srpsko-francuski) putopis ispričan kroz prozor čuvenog voza Beograd-Bar!

Nekada Jugoslavija.
Danas su to suverene države i nekoliko teritorija u nastajanju. Jedan jezik, više bliskih jezika.Šetati tuda, posmatrati, otkrivati, sretati se, razmenjivati, iznenaditi se, ponekad se i rasrditi, u bliskom susretu sa žiteljima. Pre svega, pokušati da razumemo; ono što spaja više nego ono što razdvaja, pojmiti osobenosti ljudskih zajednica i pređenih kilometara.
Jedna dizajnerka-akvarelistkinja i jedan pisac-putnik, dva para očiju upućenih u „upotrebu sveta“, a ipak nov i stran pogled posetilaca na vreme koje, prolazeći, guta i obznanjuje sadašnjost što sebi gradi vreme pred nama.

Pošalji