novo
krompir dangubić

KROMPIR DANGUBIĆ

Džori Džon, Pit Osvald
U ovoj urnebesnoj priči Džorija Džona i Pita Osvalda, bestseler autora Njujorka tajmsa i kreatora knjiga „Nevaljala semenka” i „Uzorno jaje”, saznaćete kako se jedan lenji krompir pokrenuo i otkrio realan svet izvan ekrana. Ova knjiga uči nas da je potrebno naći balans između vremena provedenog ispred ekrana i spoljašnjeg sveta koji može da ponudi bezbroj razloga za sreću.

Zdravo, ja sam krompir koji je opčinjen ekranima. Moje omiljeno mesto je, pogodićete, kauč. Zašto bih se ikada pomerio sa ovog udobnog i ušuškanog mesta?
Upoznajte krompira koji dane provodi tako što se po ceo dan izležava, igra igrice i uživa u svom svetu ne izlazeći nikada iz kuće. On tu ima sve što mu treba: udoban kauč, slušalice, daljinski upravljač, video-kamere, telefon, računar, kokice, papuče, pa čak i spravu koja mu pritiskom na dugme sipa hranu direktno u usta, češlja ga, seče mu nokte… On ništa ne radi sam. Posebno zadovoljstvo mu pruža mnoštvo ekrana na kojima gleda serije, igra igrice, čita poruke i komunicira sa prijateljima. Da, dobro ste čuli! Naš Krompir dangubić ne druži se sa drugarima napolju već virtuelno! To je život koji bi poželeo svako! Bar je do pre neki dan mislio tako.A onda je slučajno razvukao zavese sa prozora… I sunce mu se činilo mnogo blještavije nego što ga se sećao! Krompir je izašao iz kuće da prošeta svog psa. Odlučio je tada da prošeta ulicama svoga grada i da prođe ponovo stazama kojima je šetao nekada…
Pošalji