Pošalji svoju priču

Kako je brokoli postao dobra užina

ivana stanković matić

04.05.2020.

''Ne mogu da verujem da sam ovoliko dugo na polici u frižideru. Super ja doprinosim opštem koloritu…pored mene su narandzasta, crvena, žuta, ljubičasta… sve to je pooootpuno sjajno, ali nije se desilo nijednom da Neva otvori frižider, sa ushićenjem uperi prstom u mene i kaže, mmmm njam njam, hoću njega! Jadan ja, niko me nikad neće voleti kao onaj sladoled u zamrzivaču, čak i tebe papriko, pa i tebe šargarepo…imate veći uspeh od mene, a nije da se baš pretežete od truda da vas zavole…Biće da sam previše blag, da brzo promenim boju, a i istina je da me ne znaju baš upotrebiti, a onda me nekako često i preskoče. A kupuju me jer im delujem sveže, zdravo i lako me je progutati. Hm, mislim da nešto treba da promenim i pokušam da se nametnem. Mora biti da ima nešto u tome- potrudi se i budi vidljiv drugima. Osećam da moj trenutak dolazi. Staću malo uz ovu šargarepu, ako me i ne pokupe sa njom, otkotrljaću se na pod, rizikovaću da me zgaze, ali moram početi sa pomeranjem…ovako više ne ide’’.
I tako se mladi brokoli približio šargarepi kada je Nevina mama otvorila frižider…i da, bio je u pravu, odmah se setila da bi ga mogla iskoristiti... Brokoli je odmah pomislio samo da ga ne stavi u ključalu vodu ili na vrelo ulje...toga se strašno bojao, ali već je bio u tudjoj milosti i pravu na akciju. Kako ga je sekla i odvajala, razmišljao je dalje o svojoj sudbini i jeza je postala sve jača...nije da ima neko iskustvo...da li će završiti u kipućoj vodi ili vrelom tiganju, kipućoj vodi ili vrelom tiganju...''neeeeeee''...
Neva je videla da joj ne gine brokoli i dodala mami pavlaku...hm, pomislila je Nevina mama, nije loša ideja. Izmešala je pavlaku i brokoli i dodala malo prženih granula senfa...mmmm, da je neko mogao da pita brokoli kako je???
''Woooow, ovako bi, da mogu uvek birati, moj raj izgledao...Umirem, ali sa osmehom na licu, spreman za mali trbušćić bez boli i postraumatskog stresa. Ispustiću najbolje sokove i nadati se, da svojom žrtvom i svojim saborcima u ideji za bolju i zdraviju ishranu otvaram put ka većoj slavi i uživanju! URA za zdravi zalogaj i povratak zelene u modu! Za slavu, NE povraćanju i doprinos boljem ukusu!!!
Dragi drugari brokoli i brokolice, neka je naše sutra u slavu vitamina i smrti bez da zasmrdimo ili sagorimo do bljutavosti!!! Pozdrav do novog, boljeg zalogaja! Uzdravlje'' !!!!

Podelite: