Vejn Dajer, BITI U RAVNOTEŽI

Doktor Vejn Dajer, poznati pisac i duhovni učitelj, u svojoj knjizi Biti u ravnoteži pokušava da nam osvesti koje greške pravimo i time štetimo razvoju svoje ličnosti i ispunjenju svojih želja. Stvar je u tome da povratimo ravnotežu između svojih želja i misli koje ih sabotiraju. Ključ svega je u nama, u našim mislima i prepoznavanju istih
09.09.2020.
vejn dajer, biti u ravnoteži

Suština onoga što nam se u životu dešava se nalazi u energetskom polju koje postoji na relaciji naših misli i Univerzuma. Naša mentalna energija je odgovorna za naš osećaj zadovoljstva ili nezadovoljstva životom. Sigurno ste već čuli, ali onako kako mislimo, takva će nam se energija i vraćati. Ako smo misleno isfrustrirani, sasvim je izvesno da ćemo i privući tu frustraciju. Dakle, zakon privlačenja je presudan, a kao prvi korak u naporu da postanemo pozitivniji, pa time i privučemo lepše stvari u svoje živote, jeste da postanemo svesni svojih misli. Možda zvuči jednostavno, ali to je težak posao. Svi mi živimo po navici i vrlo često nismo ni svesni svojih misli. A kada postanemo, učeći se tome, onda tek nastupa borba sa sobom. Tada smo spremni da ih voljno menjamo. Ono što je istina jeste da ćemo vrlo brzo biti svedoci promena. Važno je da znamo da mi svojom željom sami stvaramo nešto što još uvek ne postoji, ali ta naša želja na energetskom nivou čini čuda. Međutim, ako stalno razmišljamo o brigama, naš život će zaista i biti ispunjen njima.

Vejn Dajer nam u ovoj knjizi daje devet principa za usklađivanje naših misli i želja. Da li je moguće biti u balansu ukoliko je jedan tas preopterećen-naravno da nije, a posledice su duboko nezadovoljstvo, anksioznost i stres. Niko od nas ne želi tako da provede život, a opet, tako smo malo spremni da poradimo na sebi.

Iako ova knjiga ne predstavlja nikakvo novo naučno otkriće, ona će vas svakako inspirisati da učinite nešto i ohrabriti vas u tome. Svi smo mi svesni da nije lako, ali svakako je lakše pokušati učiniti nešto dobro za sebe, pa time i svoje okruženje, nego čitav život provesti u ljušturi svojih strahova i briga.

 

 

Podelite: