Upoznajte Makart tim

Nakon ne tako kratkog ubeđivanja pojedinih članova, odlučili smo da vas upoznamo sa članovima našeg sjajnog tima. Kako biste znali ko vam to šalje knjige, ko vam ih donosi, ko vas čeka u knjižari, a ko stoji iza svega toga i šalje vam one divne poruke uz porudžbine, svakog vikenda ćemo se upoznati detaljnije sa nekim iz ove sjajne ekipe. Uživajte!
30.07.2022.
upoznajte makart tim

Naravno, prve osobe koje možete da vidite, su svakako naši sjajni, vredni knjižari. Njih uvek možete naći u Čumiću, lokal 19. Dobro, nedeljom ne možete, osim ako se desi da možete i nedeljom, ali to sad nije važno... Odlučili smo da dame imaju prednost, te vas prvo upoznajemo sa Blankom. Sa njom smo pričali o nekim njenim čitalačkim navikama, pitali je za par preporuka, a onda se priča odužila i prešli smo sve moguće izmišljene svetove i završili na nekoj potpuno drugoj temi. Da, dobro ste zaključili, sa Blankom možete pričati o svemu i ona, nesumnjivo, to jedva čeka. Pročitajte u nastavku teksta šta ona to ima da vam poruči i preporuči.

Zdravo, Ja sam Blanka, nepopravljivi filmofil i knjigoljubac još od prvog momenta kada su mi prsti dotakli stranice knjiga, a oči videle kako iz stranica izlaze Tom Sojer, Herkul Poaro, Bilbo Bagins i brdo ostalih junaka.

Kada su u pitanju knjiške preporuke, od srca preporučujem Grofa Monte Krista od Aleksandra Dime (Vulkan izdavaštvo) jer me je naučio veri, ne u drugoga već u sebe i svoje sposobnosti, i strpljenju da od života stvorite ono što želite i čemu se nadate. Ako želite misteriju, igru intelekta i osećaj da pravda može biti zadovoljena onda je to knjiga za vas.

Druga knjiga koju bi volela da ljudi pročitaju čak i ako misle da nije za njih su Prednosti jednog marginalaca (Dereta) od Stivena Šboskija. Pomogla mi je da shvatim koliko nam je potrebno da imamo sigurnu luku u vidu ljudi. Ne kaže se džabe nije čovek ostrvo sam po sebi celina. Natera te kroz oči glavnog junaka da shvatiš da postoje različite tuge i da se manifestuju drugačije od osobe do osobe i da nas ne košta da ponekad dignemo pogled sa sebe i naših zanimacija i pogledamo osobu ispred sebe, da zaista pokušamo da je vidimo.

Da mogu jednu knjigu iznova ceo život da čitam to bi bio Autostoperski vodič kroz galaksiju. A ko ne zna šta je 42, pa ne znam da li se možemo ikada razumeti onako iskreno.

 

Omiljeno mesto za čitanje je moja senf fotelja, sa istim mehanizmom kao što Chandler i Joey imaju u Prijateljima, ali senf jer ne bi to onda bilo moje omiljeno mesto da nije tako. Knjiga koja je najviše uticala na mene,hmm... Pa iskreno sve. Ali da ne bi bilo neodređeno bolje ovako da to kažem. Najviše je na mene uticao Stiven King, tj. njegovo pisanje i sve knjige koje sam uspela od njega da prikupim. Naučio me je da čudovišta nisu uvek nakazna i strašna i da nas vrebaju iz kanalizacije. Pokazao mi je koliko dobra i zla može biti u nama svima i da niko sem nas samih ne odlučuje ko ćemo i šta biti. I pokazao mi je da ni jedno dobro delo koliko god se maleno činilo nije zanemarljivo.

 

 

Podelite: