Učitelj i čarobnice, Alehandro Hodorovski

Prosvetljenje nije stvar. Nije ni cilj, ni koncept. To nije nešto što se dobija. To je metamorfoza… Kada bi gusenica mislila da je leptir, koji iz nje nastaje, zapravo samo krila i antene koje joj izrastu, leptira ne bi bilo. Gusenica mora da prihvati da će da nestane, da će da se preobrazi. Kada divni insekt poleti, u njemu ne ostaje ništa od gusenice.
01.09.2021.
učitelj i čarobnice, alehandro hodorovski

Nova knjiga autora kojeg obožavamo! Autobiografsko delo koje predstavlja svojevrsni nastavak knjige "Psihomagije", u izdanju izdavače kuće Arete. Ovo delo, sa dozom magijskog realizma, povešće nas u potragu za srećom, duhovnošću i zen filozofijom.

Njegovu duhovnu potragu započinje japanski majstor, čovek koji ga je upoznao sa praksom meditacije i mudrošću zen budizma. Ipak, u ovom autobiografskom izveštaju o svom duhovnom putovanju, Hodorovski otkriva da ga je mala grupa mudrih žena, daleko od sveta budizma, pokrenula i naučila kako da mudrost koju je stekao od svog majstora sprovede u delo.

Hodorovski započinje putovanje na kojem su mu osnovne duhovne lekcije prenosile brojne žene koje su bile majstori svojih zanata, a učenje ovih žena omogućilo mu je da odbaci emocionalni oklop koji je ometao njegovo napredovanje na putu duhovne svesti i prosvetljenja.

Ova knjiga nije priručnik na temu postizanja duhovnog mira, zen svet Alehandra Hodorovskog izmestiće nas iz trenutnog prostora i vremena. Čitajući ovu knjigu bićemo direkto ubačeni u svet duševnog blagostanja i iskusićemo sve drevne mudrosti koje je Hodorvski učio na ovom putovanju.

 

Podelite: