Svetli tračak tame, Itan Hok

Itan Hok pretvara svoje glumačko iskustvo u briljantnu fikciju knjigom "Svetli tračak tame". Jedak i sirov, "Svetli tračak tame" je roman o sramu, lepoti, veri; priča o praznini koja ostaje posle razočaranja i razvoda; pronicljivo razmišljanje o tome šta znači biti otac i muškarac; roman prožet gnevom i seksom, žudnjom i očajem i strastvena oda svetu pozorišta.
01.12.2021.
svetli tračak tame, itan hok

Šta bi moglo da osvoji srca čitalaca jače od priče o kratkom, emotivnom neuspehu koji je pretrpela zgodna filmska zvezda? Glumac i reditelj, koji je debitovao na ekranu sa 15 godina, objavio je nekoliko knjiga tokom svoje hvaljene holivudske karijere. Ali Itan Hok je poznat i kao čovek koji je prevario Umu Turman, a javnosti ponudio izgovore o seksualnim potrebama velikih ljudi poput Martina Lutera Kinga, Džona F. Kenedija i njega. Sada, nekih 15 godina nakon sve te kosmičke sramote, Hok je objavio roman pod naslovom „Svetli tračak tame“, u koji je u srpskom izdanju izdala Geopoetika.

U romanu "Svetli tračak tame" radi se se o mladoj filmskoj zvezdi koja je uhvaćena kako vara svoju zapanjujuće prelepu ženu. Ovaj roman "Svetli tračak tame" istražuje zahteve glume i zablude o muškosti sa ogromnim poletom i pronicljivošću. „Svetli tračak tame” je očigledno delo autora koji poznaje svaki aspekt glumačke profesije iznutra: dosadne probe, sukob ličnosti, stvarnu, ali nestvarnu intimnost ljubavne scene, mogućnost povrede tokom borbe mačevima. Hok je genije u izazivanju tišine gledališta, uzbuđenja živih glumaca, magičnog osećaja predstave koja se kreće kroz vreme.

Podelite: