Stovarište, Sergej Trifunović

Sergej Trifunović je rođen 1972. u Mostaru. Godine 1990, upisao se na beogradski Fakultet dramskih umetnosti, u klasi prof. dr Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Nebojša Glogovac i Nela Mihailović. Godine 2009. postao je asistent svom nekadašnjem profesoru, na katedri za glumu Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Iza Sergeja Trifunovića nalazi se bogata glumačka karijera, a od nedavno biva u fokusu zbog svog političkog angažmana. Međutim, Sergej je, pre svega, umetnik, te se ovog puta oprobao u književnosti.
17.11.2021.
stovarište, sergej trifunović

Sergej Trifunović je oduvek bio svestrana, dinamična ličnosti i svoje snove i želje je jedne za drugim ispunjavao vremenom - od glumačke karijere, muzike, humanitarnog rada, politike, pa sve do književnosti. Smiraj u vidu pisanja knjige "Stovarište" mu, kako kaže, prija. U knjizi "Stovarište", u izdanju Geopoetike, Sergej Trifunović je prikazao sve svoje javne emocije, ali, što je važnije, i one skrivene; kao i analitičnost, kreativnu percepciju, skromnost i bespoštednost u analizi samoga sebe. Knjiga "Stovarište" predstavlja Sergeja Trifunovića kakvog znate, ali i kakvog nikada do sad niste sreli.

Ova knjiga, sa prozno-poetskom scenografijom, je pomalo autobiografija, a više biografija o sebi. Sergej Trifunović u knjizi "Stovarište", prepliće predele tela i predele duha. Predelima tela smatra svoja putovanja - od Beograda i nazad, preko Pariza, Amsterdama, Njujorka, Los Anđelesa, ali i Los Aranđelovca. Predelima duha smatra sve ostalo. Sergej nas, ipak, upozorava da se ne plašimo; "preti" da neće postati pisac. No, i da samoga sebe izneveri (što mu ne bi bio prvi put), oprostilo bi mu se.

Podelite: