makart

Sava Bunčić, POGLED IZ UTOČIŠTA

Sava Bunčić, autor romana, POGLED IZ UTOČIŠTA, rođen je u Novom Sadu, ali je odrastao u Beogradu. Kao dečak, posmatrao je avione koji poleću sa piste starog beogradskog aerodroma i za biološku sekciju osnovne škole lovio žabe u močvarama koje su tada okruživale solitere na Novom Beogradu. Tokom gimnazije, čitao je sve što mu je dolazilo pod ruku, od Crnjanskog do Hemingveja, od Kanta do Hegela. Između igranja košarke i slušanja Bitlsa, sa žarom je pisao kratke priče i eseje.
08.07.2019.
sava bunčić, pogled iz utočišta

Sava Bunčić rođen je u Novom Sadu, ali je odrastao u Beogradu. Kao dečak, posmatrao je avione koji poleću sa piste starog beogradskog aerodroma i za biološku sekciju osnovne škole lovio žabe u močvarama koje su tada okruživale solitere na Novom Beogradu. Tokom gimnazije, čitao je sve što mu je dolazilo pod ruku, od Crnjanskog do Hemingveja, od Kanta do Hegela. Između igranja košarke i slušanja Bitlsa, sa žarom je pisao kratke priče i eseje. Kada su svi koji ga znaju očekivali da će studirati književnost, on se ipak priklonio drugoj oblasti koja ga je zanimala – biologiji, životinjama i medicini – i postao doktor veterinarske medicine. Tokom decenija, radio je kao međunarodno poznati naučnik i univerzitetski profesor u Srbiji, Engleskoj, Novom Zelandu, za Ujedinjene nacije i Evropsku zajednicu. Sve vreme, pisanje je živelo kao njegov privatni hobi. Kada je u nauci postigao sve sto je želeo, okrenuo se pisanju romana sa punim radnim vremenom.
Proteklih tridesetak godina živi u inostranstvu. U Srbiju dolazi povremeno, ali redovno.

U pripremi su još dva romana koja će, u izdanju Makart Distribucije, biti objavljena u Srbiji.

Roman POGLED IZ UTOČIŠTA, možete poručiti ovde: https://www.makart.rs/knjige/knjiga-pogled-iz-utocista-sava-buncic-21054 ili ga kupiti u svim bolje snabdevenim knjižarama.

 

 

 

 

Podelite: