ROVINJ: Počeli Dani "Mirka Kovača"

Šesti put Rovinj je domaćin književne manifestacije Dani "Mirka Kovača", koji počinju u četvrtak u Multimedijalnom centru, a završavaju se u subotu, u pozorištu Gandusio, dodelom Nagrada "Mirko Kovač" za 2018. godinu
27.09.2019.
rovinj počeli dani mirka kovača

Izvor: Glas Istre

Šesti put Rovinj je domaćin književne manifestacije Dani "Mirka Kovača", koji počinju u četvrtak u Multimedijalnom centru, a završavaju se u subotu, u pozorištu Gandusio, dodelom Nagrada "Mirko Kovač" za 2018. godinu.

Na svečanosti prilikom otvaranja, zakazanoj za 19 h, biće upriličen razgovor s Josipom Mlakićem, autorom romana "Skica u ledu", za koji je osvojio nagradu "Mirko Kovač" u kategoriji najbolji roman.

U petak, s početkom u 11 h u MMC-u najavljeno je predstavljanje zbornika Dana Mirka Kovača, uz učešće Envera Kazaza, Ivana Lovrenovića, Dragana Markovine, Miće Vujičića i Katarine Luketić, a dva sata kasnije u istom prostoru biće upriličen razgovor i s Kristinom Gavran, dobitnicom Nagrade "Mirko Kovač" za najboljeg mladog autora, za roman "Gitara od palisandrovine". U 18 h, takođe, publika će imati da čuje i Sinana Gudževića, dobitnika Nagrade "Mirko Kovač" za najbolju knjigu eseja "Maksimir i Mirogoj".

Petak završava projekcijom filma "Ti imaš moć" i razgovorom sa scenaristom Ivanom Saletićem, koji je dobitnik nagrade Mirko Kovač za najbolji scenarijo. Projekcija filma održaće se u pozorištu "Antonio Gandusio" u 20 h. Tradicionalno, poslednji dan manifestacije (subota) je u znaku svečane dodele Nagrade "Mirko Kovač" za 2018., godinu koja će biti održana u pozorištu "Antonio Gandusio" s početkom u 19 h, a njoj će prethoditi i sećanje na Borku Pavićević.

O liku i delu Borke Pavičević, s početkom u 12h u MMC-u govoriće Ivan Čolović, Bota Koprivica, Sinan Gudžević, Svetislav Basara i Vlaho Bogišić.

Podelite: