makart

PROMOCIJA: Sava Bunčić - predstavljanje romana, Delfi Cafe (SKC)

Sava Bunčić – naučnik, univerzitetski profesor, svetski putnik i pisac, predstaviće nam 25. septembra u Delfi Cafe-u svoja tri romana: POGLED IZ UTOČIŠTA, POSEDOVATI I POSTOJATI.
22.09.2019.
promocija sava bunčić predstavljanje romana, delfi cafe (skc)

Sava Bunčić – naučnik, univerzitetski profesor, svetski putnik i pisac, predstaviće nam 25. septembra u Delfi Cafe-u, od 18 h, svoja tri romana: POGLED IZ UTOČIŠTA, POSEDOVATI I POSTOJATI.

Sva tri romana nastala su proteklih nekoliko godina. POGLED IZ UTOČIŠTA i POSTOJATI objavljeni su prvo na engleskom jeziku, dok je roman POSTOJATI svoje prvo izdanje doživeo na srpkom jeziku.

Sva tri romana se bave temama aktuelnim i bolnim za današnje čovečanstvo: da li zastrašujuća brzina napretka nauke i tehnologije vodi zapravo ka uništenju naše planete? Teme opstanka, bilo da se radi o preživljavanju unutar izolovane grupe u nekom vremenu smeštenom pred kraj ove civilizacije ili o preživljavanju pojedinca u surovom okruženju današnjeg sveta – bliske su Savi Bunčiću kao naučniku, pošto ipak zna malo više od nas, možda nedovoljno upućenih.

Ali i Sava Bunčić – pisac, duboko promišlja o tome šta nas čeka u budućnosti i svoje reči vešto koristi da nas upozori i da nas trgne.

Uz priču o romanima, upoznećemo se sa gradovima i kontinentima na kojima je živeo; o tome zašto je, kad su svi mislili da će studirati književnost, ipak upisao veterinarsku medicinu i kako se, kad je u nauci postigao sve što je želeo, vratio svojoj prvoj ljubavi – pisanju.

Sa Savom Bunčićem razgovaraće Violeta Ivković, spisateljica.

Odlomke iz romana čitaće Nina Ćosić, umetnica.

Adresa: Kafe Delfi (knjižara Delfi - SKC), Kralja Milana 48, ulaz iz Resavske ulice.

Podelite: