Penzioneri sa kojima biste rado provodili vikende

Svetska knjiška senzacija, Ričard Ozman i grupa fantastičnih penzionera, sa kojima biste rado provodili vikende!
13.06.2022.
penzioneri sa kojima biste rado provodili vikende

Pred vama su sjajne knjige Ričarda Ozmana, engleskog prezentera na televiziji, producenta, humoriste i pisca, najpoznatijeg po kreiranju popularnog kviza Pointless na BBC-ju. Rođen je 1970. godine u Eseksu, pohađao je Triniti koledž, ima dva velika sina i uvek ističe da navija za Fulam. Njegove knjige i likovi nisu ništa majne zanimljivi i sigurni smo da ćete ih zavoleti čim se upoznate.

Negde među zelenim brežuljcima Kenta, u mirnom i luksuznom kompleksu za stare, četvoro neobičnih prijatelja sastaje se svakog četvrtka. Oni nisu obični penzioneri: mrske su im društvene igre i preziru da pričaju o bolestima koje ih muče. Uz čašu vina i kolačiće sa votkom, Elizabet, Džojs, Ibrahim i Ron mnogo više vole da istražuju stara, nerešena ubistva i tako vežbaju male sive ćelije. Da, dobro ste pročitali, oni su najzabavniji penzioneri koje ste do sada imali prilike da upoznate u književnom svetu! Jednog lepog sunčanog dana, na njihovom se pragu dešava pravo-pravcato ubistvo, a Klub ubistava četvrtkom se prvi put nalazi usred istrage stvarnog slučaja. Možda su zagazili u devetu deceniju, ali ove samo naizgled simpatično radoznale i naivne bakice i dekice i dalje imaju poneki trik u rukavu!

I upravo je ovo uvodni deo priče u ovu sagu, kakvu do sada, sigurno, niste ni sanjali. Prva Ozmanova knjiga postigla je neverovatan uspeh, višemilionske prodate kopije i tiraže i našla se veoma brzo na različitim bestseler listama. Da priča bude još uzbudljivija, Ozman je odlučio da nas počasti nastavkom priče o sjajnim matorcima i da nam opiše Elizabet, Džojs, Ron i Ibrahima koji se raduju miru i tišini u svojoj elegantnoj penzionerskoj rezidenciji. Međutim, ispostaviće se da nemaju sreće… I tu počinje novi zaplet.

Elizabet je dobila pismo od nekadašnjeg kolege iz tajne službe, čoveka sa kojim ima dugačku i zanimljivu zajedničku prošlost. On je napravio veliku grešku i potrebna mu je njena pomoć. Njegova priča uključuje ukradene dijamante, nasilnog mafijaša i veoma stvarnu opasnost po njegov život. Dok tela počinju da se gomilaju, Elizabet uključuje Džojs, Ibrahima i Rona u poteru za nemilosrdnim ubicom. A šta ako pronađu i dijamante? Pa, zar to neće biti sjajan bonus? Međutim, ovog puta naišli su na protivnika koji neće ni trepnuti dok bude eliminisao četvoro sedamdesetogodišnjaka. Može li Klub ubistava četvrtkom da pronađe ubicu (i dijamante) pre nego što ubica pronađe njih? Četiri neobična prijatelja. Još jedno šokantno ubistvo. Klub ubistava četvrtkom ponovo je u akciji!

Na vama je da pocenite da li ove knjige uzimate da čitate sada ili odmah?! Svakako smo sigurni da nećete pogrešiti u odabiru, a mi vas ostavljamo sa mnogo dijamanata, humora i nekim strava penzionerima!

 

Podelite: