NOVO: 4 knjige u izdanju Makart Distribucije

Uz zahuktale pripreme za 64. Međunarodni sajam knjiga, Makart Distribucija najavljuje i izlazak i štampe četiri nova izdanja. Posebno će biti obradovani ljubitelji EKV-a, kao i svi oni koji su sa nestrpljenjem očekivali treću knjigu Mile Tanasijević Mihajlović.
13.10.2019.
novo 4 knjige u izdanju makart distribucije

Uz zahuktale pripreme za 64. Međunarodni sajam knjiga, Makart Distribucija najavljuje i izlazak i štampe četiri nova izdanja.
Posebno će biti obradovani ljubitelji EKV-a, kao i svi oni koji su sa nestrpljenjem očekivali treću knjigu Mile Tanasijević Mihajlović. Pored ovih izdanja, na našem sajtu i našem štandu na sajmu knjiga, a ubrzo i u svim knjižarama, pojaviće se i kratki roman BETON, Violete Ivković, kao i treće, dopunjeno, izdanje svetskog bestselera SIVI VUK - Bekstvo Adolfa Hitlera.

Knjiga „SAV MOJ BOL” - Magi, Milan i EKV u pesmama, pričama, knjigama…, koju je priredila Lidija Nikolić, predstavlja panoramu literarnih dela, novinskih tekstova, književno-naučnih i stručnih radova i fotografija posvećenih jednoj od najuticajnijih rok grupa sa prostora bivše Jugoslavije. Oko pedeset autora iz čitavog regiona, poznatih umetnika, pesnika, pripovedača, romanopisaca, novinara i muzičara, svedoče svojim delima o tragu koji su „Ekatarina Velika”, njeni članovi i njihova muzika ostavili u oblasti pisane reči.Stoga je jedan od ciljeva i namera ovog tematskog izbora da predoči na koji način su oni poslužili kao inspiracija u literaturi i od stvarnih ličnosti postali književni likovi.U osam poglavlja, naslovljenih stihovima pesama EKV-a, sabrane su priče, pesme, kompozicije, odlomci iz knjiga, eseji i tekstovi iz novina i sa Interneta, pisma i mejlovi, književne pozajmice i stručni radovi iz raznih oblasti. Umesto planiranog, a nesnimljenog albuma EKV-a pod naslovom „Zajedno”, u ovom zborniku radova su zajedno svi oni koji su na dostojan način svojim rečima ovekovečili svoja osećanja i sećanja na „Ekatarinu Veliku”, njenu muziku i muzičare.

SITNICE zaokružuju priču koju je Mila Tanasijević Mihajlović započela sa svoje prve dve knjige - PRIRUČNIK ZA OBIČAN ŽIVOT i NISAM TO BAŠ NAJBOLJE RAZUMELA. Mila Tanasijević Mihajlović ne štedi ni reči, ni ljubav. Rasipna je u davanju sebe onima kojima je nežnost potrebna. Raskošna je njena moć prepoznavanja svega što se u duši, naročito ženskoj, zbiva, a to najbolje prepoznaje skoro 60 hiljada pratuteljki na njenoj FB stranici Mila Mikena.

BETON, Violete Ivković, kratki triler koji će vas prikovati za mesto na kome čitate. Mračna i napeta atmosfera dodatno je pojačana psihološkom karakterizacijom likova kroz čije oči pratimo radnju, mada roman nije lišen ni britkog humora. Istančan stil pripovedanja nudi pravo uživanje u čitanju.

Svetski besteseler SIVI VUK - Bekstvo Adolfa Hitlera u svom dopunjenom izdanju donosi i kratku priču o tome do kakvih su dodatnih saznjaja došli autori posle objavljivanja poslednjeg izdanja knjige 2013. godine, a koja predstavlja uvod u narednu knjigu pod nazivom Paukova mreža. U knjizi, SIVI VUK dvojica britanskih publicista odbacuju zvaničnu verziju Firerove smrti, po kojoj su on i Eva Braun izvršili samoubistva u bunkeru u Berlinu 30. aprila 1945. godine. Umesto toga, oni ukazuju na brojne dokaze, koje su prikupljali više od deset godina, o tome da je na kraju Drugog svetskog rata ovaj par pobegao iz Berlina kako bi iznova započeo život u enklavi pod kontrolom nacista u fašističkoj Argentini. Hitler je lagodno i srećno živeo sve do 1962. i čak stekao potomstvo.

Podelite: