Najsvestranija devojčica u celom Parizu

Upoznajte devojčicu od koje svi beže glavom bez obzira! Ajvi Poket je naizgled obična dvanaestogodišnja sluškinja koja ima izuzetno visoko mišljenje o sebi.
11.05.2022.
najsvestranija devojčica u celom parizu

Pre dve godine upustili smo se u novu avanturu, zajedno sa fantastično neobičnom Ajvi Poket. Samo ne Ajvi Poket je početak uzbudljive i ubistveno smešne avanture devojčice koja tek treba da sazna pravu istinu o sebi. Ukoliko nju pitate za mišljenje, krasi je urođeni instinkt Šerloka Holmsa, odlikovanog generala, budističkog monaha i krave na sedativima. Ukratko, Ajvi ume da se snađe u svakoj situaciji i iščupa se iz svake nevolje. Ako pitate ljude koji je poznaju, Ajvi je hodajuća katastrofa koja izluđuje sve oko sebe. Ipak, ova ljupka devojčica uspeva da preživi i izvuče se iz gotovo svake situacije, jer je veoma snalažljiva ili zato što ima mnogo sreće (?), bilo kako bilo, nakon što ostane bez krova nad glavom, upušta se u nove putešestvije, kako bi uspela da prenese dragoceni Satni dijamant, za veličanstvenu sumu od 500 funti. Na sve je pristala, jer je smislila da za tu sumu kupi kočije i majmunče... Da li će se to desiti i kakve je sve nevolje čekaju saznaćete još danas, ukoliko se upustite u čitanje ove fenomenalne trilogije.

Iako namenjena deci, ova dela govore o prihvatanju različitosti, o neizdržu koji nas nekad spopadne, o svim čarima i nedaćama jednog odrastanja. Govori o snažnoj devojčici, koja se na pravi način bori sa svim zlodelima koja je okružuju i nekako uspeva da ih prevaziđe. Iz knjige u knjigu, nju dočekuju sve veći nesporazumi i neprilike, mnogo misterija, različitih gradova i sporednih likova koji će se naći na njenom putu.

U samoj završnici ove trilogije, na svu sreću, Ajvin urođeni instinkt preplašenog zeca joj pomaže da se uvek dočeka na noge i dobro podnese novonastale situacije. Nakon mnogo lutanja, kidnapovanja, zatvaranja u ludnicu, prevara i užasnih roditelja koji su delovali kao sjajna porodica, ona izlazi kao pobednik. Da li će Ajvi na samom kraju uspeti da umakne i Čoveku u belom koji je prati, da spase svoju najbolju prijateljicu Rebeku iz paralelnog sveta i šta je sve to potrebno da uradi, kako bi saznala, najzad, ko je zapravo Ajvi Poket, saznaćemo u poslednjem delu ove trilogije, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Sjajne knjige za sve one od 7 do 107, jer Ajvi prelazi granice, preleće gradove i ostaje dugo u vašim srcima.

Podelite: