Mira Furlan - Nova knjiga uskoro u prodaji

Vodeća glumica pozorišta, filma i televizije u bivšoj Jugoslaviji, Mira Furlan bila je jedna od najtalentovanijih glumica sa naših prostora, glumeći u više od 40 filmova. Posthumno objavljena nova knjiga Mire Furlan "Voli me više od svega na svijetu" u izdanju beogradske Booke izlazi 7. februara 2022. godine.
24.01.2022.
mira furlan nova knjiga uskoro u prodaji

Knjiga Mire Furlan "Voli me više od svega na svijetu" predstavlja biografiju ove glumice. Jedna od najvećih zvezda jugoslavenske scene predstavila se prozom koja oštro ispituje vreme devedesetih godina, ali i svoje, intimno vreme, obeleženo selidbom u Ameriku. Mira Furlan nam u novoj knjizi "Voli me više od svega na svijetu" pokazuje da je njen talenat prevazišao kinematografiju, premda nam novom knjigom pokazuje svoju virtuoznost i u pisanju proze.

Nova knjiga Mire Furlan "Voli me više od svega na svijetu" prati život mlade intelektualke koja odrasta u disfunkcionalnoj porodici. Ona se odlučuje za glumu kao svoj životni poziv, gde se smjenjuju sreća i nesreća. U ovoj knjizi Mira Furlan nam pokazuje i lice i naličje slave. Osim mladosti i glumačkog uzleta tekst prati nezapamćene nacionalističke i šovinističke ispade koje je glumica trpela pre i nakon emigracije u SAD.

Svakom rečenicom ove knjige Mira Furlan pokazuje nam da njen nenadmašni talenat i dalje živi i da će, sasvim sigurno, zauvek živeti.

Svoj primerak nove knjige Mire Furlan "Voli me više od svega na svijetu" možete poručiti OVDE.

Mira Furlan Glumica (1955. - ) Biografija ažurirana: 19.07.2017. Film M Na fotografiji je prikazan glumica: Mira Furlan Mira Furlan je hrvatska pevačica i glumica koja je ostvarila uloge u mnogim jugoslovenskim filmovima i američkim serijama „Babylon 5“ i „Izgubljeni“ („Lost“). Važi za jednu od najpopularnijih, najlepših i najseksepilnijih glumica bivše Jugoslavije. Rođena je 7. septembra 1955. godine u Zagrebu. Sa porodicom živi i radi u Los Anđelesu. Privatni život Mirin otac Ivan je bio istaknuti naučnik, a majka je završila francuski jezik i jugoslavistiku. Često se svađala sa majkom, a ona joj je pisala pokajnička pisma u kojima se izvinjavala. Preminula je od raka kada je glumica imala 16 godina. Osnovnu školu i gimnaziju je pohađala u rodnom gradu. 1978. godine je diplomirala na Akademiji za kazalište i film. Upisala je engleski i francuski jezik na Filološkom fakultetu, ali ga još uvek nije završila.

Pročitaj više na: https://www.biografija.org/film/mira-furl
Mirin otac Ivan je bio istaknuti naučnik, a majka je završila francuski jezik i jugoslavistiku. Često se svađala sa majkom, a ona joj je pisala pokajnička pisma u kojima se izvinjavala. Preminula je od raka kada je glumica imala 16 godina. Osnovnu školu i gimnaziju je pohađala u rodnom gradu. 1978. godine je diplomirala na Akademiji za kazalište i film. Upisala je engleski i francuski jezik na Filološkom fakultetu, ali ga još uvek nije završila.

Pročitaj više na: https://www.biografija.org/film/mira-furla
Podelite: