Lusinda Rajli, LJUBAVNO PISMO

Lusinda Rajli, autorka koju je čitalačka publika zavolela kroz serijal Sedam sestara, pred svoje obožavaoce sada donosi knjigu Ljubavno pismo. Ovo delo napisano je krajem devedesetih godina prošlog veka, ali ubrzo je povučeno iz štampe jer je situacija za njeno pojavljivanje u javnosti bila nepovoljna zbog osetljivog sadržaja vezanog za kraljevsku porodicu.
14.05.2021.
lusinda rajli, ljubavno pismo

Knjiga počinje objavljivanjem smrti velikog glumca ser Džejms Harisona u njegovoj devedeset petoj godini, a za izveštavanje sa sahrane zadužena je mlada i ambiciozna novinarka Džoana Haslam. Ono što će ona otkriti ispod svog glamura jeste mračna tajna koju kriju pismo koje je glumac ostavio za sobom.

Na samoj sahrani, Džoana je opazila stariju ženu koja je bila uznemirena i ponudila joj je da je otprati do njene kuce. Iako je zaintrigiralo zašto je žena uznemirena, mlada novinarka nije želela da nepristojno ispituje i sve se završilo na tome sve dok u njenu redakciju nije stigao koverat sa pozorišnim programom i ljubavnim pismom. Međutim, kada je Džoana htela da dozna zašto je dobila ovo pismo, ispostavilo se da je žena koja ga je poslala pronađena mrtva.

Mlada novinarka počinje da istražuje ono što će je vremenom, kako bude skidala slojeve tajni, dovesti u opasnost. U svemu tome će učestvovati i dvoje unuka velikog glumca, Zoi i Markus.

Ljubavno pismo je višeslojna priča u kojoj se prepliću misterija, akcija, špijunaža i romantika. Autorka nas provodi kroz lavirinte spletki od prometne novinske redakcije i londonskih ulica, do glamura filmskog sveta i uskog kruga obezbeđenja kraljevske rezidencije, a intrige iz prošlosti i sadašnjosti se polako otkrivaju.

Ceo roman je pun preokreta, neizvesnosti i iznenađenja, što će čitaoca držati u fokusu do kraja. Rajlijeva je još jednom, iako drugim žanrom od prethodih, dokazala da je odličan pisac.

 

Podelite: