Lisa Tadeo, TRI ŽENE

Lisa Tadeo nas upoznaje sa životima tri žene koje pokušavaju da žive svoje želje kojih se mnoge žene stide. Junakinje romana Tri žene bile su dovoljno hrabre da pokušaju da do kraja prožive ljubavna iskustva koja su se ukazala u njihovim životima.  
22.06.2020.
lisa tadeo, tri žene

Prva junakinja Lina je majka i domaćica koja živi u predgrađu Indijane u lošem braku iz kojeg je nestalo svake strasti. Ona se svakodnevno se bori sa anksioznošću i nezadovoljstvom. Jednog dana Lina se preko društvenih mreža povezuje sa starom simpatijom i ulazi u avanturu kojoj niti može, niti želi da odoli. Njena potreba da bude voljena nadilazi njen osećaj krivice zbog upuštanja u ljubavni odnos. Ona je došla do tačke u kojoj je je naprosto dosadilo da živi stegnuta i da oseća stid zbog svoje potrebe da bude srećna.

Tu je i Megi, sedamnaestogodišnjakinja iz Severne Dakote, koja se upustila u ljubavni odnos sa Aronom, zgodnim, ali oženjenim nastavnikom engleskog jezika. Njeni roditelji bili su alkoholičari i za to su znali svi u lokalnoj zajednici. Kada je došlo do sudskog spora zbog odnosa profesora sa maloletnicom, svedočenje protiv njega nikada nije shvaćeno ozbiljno. Ljudi su bili skloni da poveruju Aronu kao uglednom i oženjenom čoveku, dok su Megi doživljavali u skladu sa njenom reputacijom problematičnog deteta iz neadekvatne porodice koja sada u dvadesetim radi kao konobarica. Upravo njena priča pokazuje koliko je teško ženi da bude shvaćena u savremenom društvu i koliko se njen glas tiho čuje.

Treća junaknja je prelepa Sloun koja živi u ekskluzivnoj enklavi na severoistoku zemlje. Ona je žena koja ima sve – muža koji je voli, dobar posao i novac, pa ipak, postoji razlog zbog kojeg nije srećna. Njen muž uživa u tome da je gleda dok ima seks sa drugim muškarcima, pa čak i ženama, dok ona zapravo nije ni sigurna kako se oseća u vezi sa tim. Kako vreme prolazi, tako je ona sve zbunjenija, ali iznad svega ne želi da se suprotstavi suprugu i povredi njegova osećanja.

Knjiga je napisana sa uočljivom neposrednošću što podstiče da se uživimo u živote njenih junakinja. Lisa Tadeo veoma otvoremo razmatra temu želje.

Kada se sve uzme u obzir, jasno je da iza priča ove tri žene stoji tako često licemerje braka koje ostavlja brojne psihološke ožiljke.

 

 

 

 

Podelite:

Povezani naslovi