Kraj prvog je početak drugog dana ČBF-a!

Čumić Book Fest će se održati ove godine od 21. do 26. juna, gde nas svakodnevno čekaju zanimljivi programi, radionice, tribine, književne večeri, druženja sa piscima, koncerti i mnogo smeha, muzike, zagrljaja i umetnosti. O samom programu, koji će svakodnevno trajati od 10h do 20h pročitajte više u nastavku teksta. Vidimo se u Čumiću!
22.06.2022.
kraj prvog je početak drugog dana čbf a

Iii prvi dan je gotov! Proslavili smo najduži dan u godini, početak leta i početak vašeg najdražeg festivala. Začinili smo ga sa mnogo divnih naslova, mnoštvom zagrljaja, osmeha i razgovora. Pored sjajnih gošći sa kojima smo porazgovarali na početku programa, tu su se našli i autori Miloš Živković i Violeta Ivković, koji su održali sjajne promocije svojih knjiga, a dan smo završili krajnje nesvakidašnjim razgovorom dragog gosta iz Sarajeva, Feđe Štukana i jednom njegovom vernom obožavateljkom koja je vodila ovaj program.

Danas nas od 17h očekuje promocija izdavačke kuće Darma books, koju će voditi njihove urednice Maša Tomanović i Nađa Parandilović. Maša Tomanović rođena je 1995. godine u Beogradu. Završila je osnovne i master studije opšte književnosti i teorije književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Interesuje je analiza književnog teksta, posebno stilistička kritika i naratologija. Najviše čita modernističku prozu i poeziju. Nađa Parandilović je rođena 1990. godine u Priboju. Osnovne i master studije završila je na Filološkom faklultetu u Beogradu na katedri za srpsku književnost sa južnoslovenskim književnostima. Više od tri godine bavi se lektorskim i uredničkim poslom u izdavaštvu. Radi istraživanja u oblasti prozodije i eksperimentalne fonetike. Zanimaju je sintaksa, kognitivna lingvistika i sociolingvistika, kao i umetnička funkcija jezika.

Posle njih, scenu preuzima dvojac Partizanske knjige, Mladen Vesković u društvu autora Srđana Srdića. Srđan je 1977. rođen u Kikindi, romanopisac, autor kratkih priča, esejista, kritičar, urednik, izdavač i predavač kreativnog pisanja. Objavio je četiri romana, dve zbirke priča i knjigu eseja, a kao autor ili urednik objavljivao je tekstove u nekoliko antologija kratkih priča i mnogobrojnim književnim časopisima.

Dan završavamo sjajnim koncertom, koji znamo da isto jedva čekate! Da, koncertom, dobro ste čuli. Dolazi nam Dušan Strjanić, poznatiji kao Dukat, da nam zasvira i zapeva, da se zanjišemo tako jako, da igramo sve do početka trećeg dana festivala! Osim kao vokalista, Dušan svom bendu doprinosi svirajući ritam gitaru, harfu i usnu harmoniku, a sutra će izvesti solo nastup.

Vidimo se u Čumiću!

Podelite: