Kosmosovi sanjari

Glavna junakinja provokativnog i potresnog debitantskog psihološkog trilera Liz Loler budi se u bolnici posle napada ali bez i jednog fizičkog dokaza da se napad zaista i dogodio. Bez obzira na sumnjičavost prijatelja i policije, Aleks Tejlor je rešena da dokaže svetu da ono što joj se dogodilo nije umislila.
12.09.2022.
kosmosovi sanjari

Liz Lorel se dve decenije bavila poslom medicinske sestre, nakon čega je postala menadžerka hotela sa pet zvezdica, pa je tek tada počela aktivno da se bavi pisanjem. Njen debitantski roman Ne budi se je brzo postao bestseler online knjižare Amazon.

Medicinski, napet, psihološki triler ima jako privlačnu temu za nas večne zaljubljenike u žanr. Prvo poglavlje počinje mračno, bez prethodnih upoznavanja ili bilo kakvog uvoda. Doktorka Aleks Tejlor se budi zavezana na hirurškom stolu sa prikačenom infuzijom. Ne zna zašto je tu, a čovek obučen kompletno kao hirurg nije jedan od njenih kolega, a nije ni dobronameran.

Njeno naredno buđenje je u bolnici u kojoj i sama radi, među kolegama lekarima, ali niko ne veruje u ono što joj se desilo jer jednostavno nema fizičkih dokaza, a ona je u tolikoj panici pa su ubeđeni da je Aleks sve umislila.

Kada krenu da se nižu slučajevi ubistva, svi povezani sa glavnom junakinjom, doktorka postaje glavna osumnjičena i apsolutno ništa ne ide u njenu korist.

Duže vreme sam čekala na ovu knjigu i latila se čitanja čim mi je dospela u ruke, a sada ne znam šta da kažem.

Ideja jeste sjajna i autorka se borila da održi napetost do samog kraja. Ima sve što od trilera ovakve vrste možemo da očekujemo, čini mi se da je ovo vrsta koju zbog provučene ljubavne priče možda više voli ženska publika. Ima i krvi, svega, ali meni nešto nije pilo vodu, a to je jednodimenzionalnost likova sa kojima nikako nisam uspela da se povežem. Traljavost policijske istrage je tek bila izuzetno neobična. Dodatno je način pripovedanja bio malo čudan.

Kada ostavim sve ove zamerke po strani uzimajući u obzir da je ovo autorkin prvi roman, a i da sam se ipak zabavila čitajući, pa i da nisam mogla da shvatim prilično dugo ko se namerio na Aleks nije ovo tako loš roman.

Jelena preporučuje ovaj naslov svim ljubiteljima lakših trilera, uživajte!

Podelite: