Knjiga meseca: JA ILI JA, KO SAM JA?

Popust 30% na knjigu meseca
08.11.2023.
knjiga meseca ja ili ja, ko sam ja

Knjiga "JA ili ja, ko sam ja?" je putopisna autobiografija koja vas vodi na neobično putovanje kroz razvojne faze psihosinteze, psihološkog pravca koji je utemeljio dr. Roberto Asađoli. Autor, dr. Lazar Trifunović, deli priču o dva puta koja su imala isti početak, ali su se razvijala na različite načine.

Prvi put je autor vodio po prostranstvima planete Zemlje, na putovanje koje je imalo cilj da pobegne od sebe, suočavanja sa samim sobom i problemima koje je nosio u sebi. Put ga je vodio kroz različite zemlje Evrope, Azije, Afrike i Amerike. Međutim, umesto da pobegne od sebe, shvatio je da se od svoje unutarnje suštine ne može pobeći.

Nakon hrabrog suočavanja sa sobom, otvorio se drugi put - put ka nutrini bića. Ovaj put je bio neophodan da bi autor pronašao sebe. Vrlo brzo je shvatio da ovi putevi nisu odvojeni, već predstavljaju refleksiju jedan drugog. Autor je kroz ovo iskustvo doveo svoj haotičan život u stanje ravnoteže i naučio da svako jutro može da se budi sa osmehom na licu, bez obzira na sve što ga okružuje.

Na svom putovanju, autor je sretao ljude iz različitih delova sveta, posećivao razne škole, tražio različite knjige, i boravio u svetim objektima različitih religija. Proučavao je različite ezoterične učenja, tradicije i filozofije. Ova knjiga je rezime tog bogatog iskustva.

Putujući kroz svet, autor se implicitno bavio svim pitanjima koja postavljamo samima sebi, tražeći duboke odgovore o suštini života. Za čitaoce koji pronalaze putokaze u ovoj knjizi, ona će biti inspiracija da krenu na svoje putovanje samoproučavanja i shvate da život može da pruži mnogo više od materijalnih dobara i lagodnog vremena. Ova knjiga vas poziva da istražite svoju nutrinu i otkrijete dublje značenje postojanja.

Podelite: