Ilustracije Javorke Đurić od sada u štampanom izdanju

"Šta ako sve ovo nije stvarno" Javorke Đurić, svojevrsna je knjiga, sabranih ilustracija ove sjajne umetnice, predstavljene svetu kao maple,things. Uživajte od sada i u štampanoj formi.
14.10.2022.
ilustracije javorke đurić od sada u štampanom izdanju

Javorka, široj publici poznata kao @maple.things , godinama je svoje radove objavljivala na svom Instagram profilu, sve dok se one nisu našle pred nama u štampanom izdanju. Pred vama je svojevrsna zbirka njenih ilustracija, inspirisanih svakodnevnim osećanjima, mislima i životom. Uživajte u umetnosti!

"U decembru 2019. godine vratila sam se crtanju posle dugogodišnje pauze i krenula sa svakodnevnim učenjem i vežbanjem digitalne ilustracije, a u martu 2020. godine ilustracije koje se nalaze u ovoj knjizi počela sam da objavljujem na Instagram profilu pod nazivom maple.things. Deljenje je bilo moj odgovor na pandemiju i karantin u kom su sva moja stalna osećanja brige i nesigurnosti bila višestruko pojačana. Bilo mi je potrebno bolje razumevanje sebe i svega onoga izvan, a izraz i izlaz sam pronašla u crtežima ljudi bez lica i kratkim ispisima misli na njima.

Direktan prevod naziva mog Instagram profila je Javorkine stvari i očekivala sam da će one ostati samo moje, ali je u kratkom roku stranica dobila značajan broj pratilaca koji su se poistovetili sa njenim sadržajem i temama socijalne anksioznosti, usamljenosti, straha. Svi smo se nalazili na istom mestu, na internetu, i svi smo bili zajedno u nečemu nepoznatom, povezani u brizi. Osećanje da nismo sami nam je pomoglo svima makar i na kratko. Barem meni jeste." (Javorka Đurić)

 

Podelite: