Dukat zanjihao sredu u Čumiću

Čumić Book Fest će se održati ove godine od 21. do 26. juna, gde nas svakodnevno čekaju zanimljivi programi, radionice, tribine, književne večeri, druženja sa piscima, koncerti i mnogo smeha, muzike, zagrljaja i umetnosti. O samom programu, koji će svakodnevno trajati od 10h do 20h pročitajte više u nastavku teksta. Vidimo se u Čumiću!
22.06.2022.
dukat zanjihao sredu u čumiću

Drugi dan vašeg omiljenog festivala je za nama. Danas smo imali priliku da slušamo divne dame ispred izdavačke kuće Darma books. Razgovore su vodile Nađa Parandilović i Maša Tomanović sa svojim sjajnim sagovornicama, ženama koje su prevodile njihova dela sa portugalskog, italijanskog i bugarskog. One su održale kratke promocije zbirki priča "Gospode pomiluj", "Odapeta strela" i "Teška ljubav". Nakon njih, scenu su preuzeli Mladen Vesković i autor romana "Ljubavna pesma", Srđan Srdić, ispred izdavačke kuće Partizanska knjiga. Njih dvojica su vodili razgovor pun duhovitih upadica, premda smo zaključili da je Srđan veoma ozbiljan pisac. Drugi dan festivala smo zatvorili fenomenalnim koncertom frontmena beogradskog benda Stray Dogg, Dušana Strajnića Dukata. Ceo Čumić se njihao i oni što su rekli da neće su igrali, aha!
 

I tako razigrani ulazimo u treći dan festivala, kada nas isto tako očekuje sjajan program. Počinjemo kao i do sada u 17h, a program otvaramo promocijom Književne radionice Rašić i razgovorom sa Brankom Ćurčićem, prošlogodišnjim članom užeg izbora za NIN-ovu nagradu i višestruko nagrađivanog autora. Za njima, od 18 časova, gostuju nam Brana Antović i Jelena Obućina. Njih dve će povesti razgovor od političko društvenih tema, preko svakodnevnih navika, do književnosti i jedva čekamo da čujemo šta imaju da nam poruče. Dan ćemo završiti promocijom izdavačke kuće Vaganar, odnosno njihovim novim romanom Filip, autorke Kamij Lorens. Takođe, bićemo u prilici da vidimo izložbu akvarela, umetnice koja je radila ilustracije za ovo izdanje.

 

Šta još reći, osim da se vidimo i sutra u Čumiću!

Podelite: