Deseti ČUMIĆ BOOK FEST: 12. do 15. jun

Jubilarni deseti Čumić Book Fest održaće se u Čumićevom sokačetu od 12. do 15. juna, na prostoru ispred Makart Store
02.06.2024.
deseti čumić book fest 12 do 15 jun

Jubilarni deseti Čumić Book Fest održaće se u Čumićevom sokačetu od 12. do 15. juna, na prostoru ispred Makart Store.

Ovaj mini sajam na otvorenom radiće svaki dan od 10 do 20 h. Ulaz je slobodan.

Kao i svake godine, okupićemo veliki broj izdavača, a u ponudi će, uz 20% sajamskog popusta, biti sva izložena izdanja. Spremili smo vam i akciju "5 za 2000", kao i određen broj knjiga na rasprodaji, po veoma povoljnim cenama.

Svakog dana od 17 h počinju tribine na kojima ćete moći da se družute sa nekim od svojih omiljenih pisaca. A u petak i u subotu od 20 h pripremili smo vam besplatne koncerte.

Program:

SREDA, 12.6.

17 h - Ivan Stanković

Ivan Stanković, marketinški stručnjak, voditelj, pisac. Autor je knjige HIMALAJI ILI KAKO SAM ZAVOLEO MORE. Putopis koji će vas razveseliti, zaista. Ali i vrlo namerno suočiti sa nekom suštinskim životnim pitanjima. Napisan duhovito, ali uvek sa poukom. Sa "nakazanijem", kako kaže autor.

Na Čumić Book Festu ćemo ga pitati zašto mu je trebalo jedanaest godina da napiše ovu knjigu.

18 h - Pobunjene čitateljke

Šta čitate u pobunjeno vreme: analiza čitalackih navika. Analizu će predstaviti Milica Ulemek, Mirela Gračanac i Borisav Matić.

19 h - Zoran Kostić Cane

Zoran Kostić Cane je srpski i jugoslovenski rok muzičar, najpoznatiji kao pevač i frontmen grupe Partibrejkers. Autor je zbirke pesama UKRŠTENE REČI.

20 h - Miodrag Majić

Miodrag Majić sudija je Apelacionog suda u Beogradu. Objavio je romane Deca zla, Ostrvo pelikana i Rudnik, kao i zbirku priča U ime naroda.

ČETVRTAK, 13.6.

17 h - Dejan Katalina

Dejan Katalina je novinar i pisac. Objavio je deset knjiga proze, među kojima su najzapaženije zbirke priča „Varikina“ i „Kako izbeći ljubav na svakom ćošku“, kao i romani „Teranje“, „Pesak u klompama“, „Košmarenje“ i „Precrtani“.

18 h - Nađa Petrović, Srdan Golubović

Nađa Petrović završila je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, kao i master iz filmske i TV režije, na istom fakultetu.

Reditelj Srdan Golubović je režiser i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beoogradu.

Sa Nađom i Srdanom pričaćemo o Nađinoj knjizi MEDUZE ŽIVE ZAUVEK.

19 h - Lidija Vasiljević

Lidija Vasiljević je psihološkinja i psihoterapeutkinja, dr politikologije i feministicka aktivistkinja, koja živi i radi u Beogradu. Ko-osnivačica i predsednica Regionalne asocijacije za psihodramu i integrativnu primenu psihoterapije (2009) u čijem okviru se bavi edukacijom, supervizijom i psihoterapijom.

O knjizi NESAVRŠENE: MITOVI O ŽENSKIM MENTALNIM BOLESTIMA I NJIHOVOM LEČENJU sa Lidijom razgovara Borisav Matić, književni i pozorišni kritičar, član grupe Pobunjene čitateljke.

20 h - Olivera Zulović

Olivera Zulović je autorka romana PRIRUČNIK ZA SOLIDAN ŽIVOT i dobitnica nagrade Politikinog zabavnika za najbolju knjigu za mlade 2022. goodine. Osim pisanja ma i veoma uspešnu bankarsku karijeru.

PETAK, 14.6.

17 h - Aleksandar Đukanović

Aleksandar Đukanović, prodesor istorije i pisac, jedan je od retkih srpskih pisaca koji danas piše pripovetku. Nesumnjivo zato što je voli i što njena ekstenzija odgovara prirodi njegovog talenta i obrazovanja. Na Čumić Book Festu biće predstavljenja njegova zbirka priča ZEMLJA.

18 h - Ana Bugarinović

Ana Bugarinović radila je kao novinarka za Blic i portal Moj Novi Sad i autorka je sajta "Javna Lajna". Pronašla se u sferi marketinga, zaposlena je u novosadskom kreativnom studiju za dizajn "Elder", kao account manager.

Razgovor vodimo o njenom prvom romanu KONJI MOJE DUŠE, koji nas vodi kroz sve one emocije i situacije koje neretko guramo ispod tepiha u nadi da će se same rešiti ili skoloniti.

19 h - Filip Grujić

Filip Grujić, je nagrađivani je pisac i dramaturg. Takođe je i autor i voditelj emisije Čudna šuma na Radio Beogradu 2 i kolumnista časopisa Oblakoder. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde trenutno radi kao asistent na Katedri za dramaturgiju.

Autor je romana Podstanar koji je bio u užem izboru za NIN-ovu nagradu i nominovan za Evropsku nagradu za književnost, i romana Bludni dani kuratog Džonija, po kojem se igra predstava u Novosadskom pozorištu. I ONDA OPET, IZ POČETKA njegov je treći roman, kojim se potvrdio kao nezaobilazno ime srpske književnosti.

20 h - Petar Janjatović

Petar Janjatović je srpski muzički novinar i rok kritičar.

Janjatović je prve kontakte sa novinarstvom imao je u gimnaziji kao saradnik emisije "Veče uz radio" Prvog programa Radio Beograda. Od 1976. godine je sarađivao u brojnim novinama i časopisima poput: Zdravo Džuboks, Ukus nestašnih, Start, Politikin zabavnik, NIN, Vreme, a takođe je vodio i pripremao muzičke radio i TV emisije.

Autor je kultne YU ROCK ENCIKLOPEDIJE, čije je peto izdanje upravo objavljeno.

21 h - solo akustični koncert - Kole/Veliki prezir

Vladimir Kolarić Kole je osnivač i frontmen grupe VELIKI PREZIR.

SUBOTA, 15.6.

16 h - Stevan Stančević

Predstavljanje romana "37" Stevana Stančevića.

17 h - Uglješa Colić

Uglješa Colić, doktor likovne umetnosti. Do sada je imao 60 samostalnih i preko 70 grupnih izložbi. Pokretač i glavni urednik časopisa „UPS – umetnost pre svega“ od 2020. godine. Predstavićemo poslednji broj časopisa.

18 h - Petar Matović

Petar Matović, pesnik i esejista. Predstaviće novu zbirku pesama KAO EHO NA SONARU. Razgovor vodi Sonja Milovanović.

19 h - Ivančica Đerić

Ivančica Ivana Đerić je pesnikinja, ali i autorka četiri romana. Odrasla je u Prijedoru, živi i piše u Кanadi. Na Čumić Book Festu predstaviće zbirku poezije ZOMBI KOMBI JEZDI REGIONOM. Razgovor vodi Saša Ćirić.

20 h - koncert, Sofja Sibinović, Harp Lady

Harp Lady, harfistkinja i pevačica, živi i radi u Beogradu. Školovanjem pripada branši klasičnih muzičara, ali rado istražuje sve zvukove koja je harfa spremna da nam pruži, a glas podrži.

 

Spisak izlagača:

AGORA

AKADEMSKA KNJIGA

ARETE

ARHIPELAG

BESANI

BLUM

BOOKA

CLIO

ČIGOJA

DARMA BOOKS

DERETA

DOKAZ

ENKLAVA

FMK

KONTRAST

KALIPSO KNJIGE

FUTURA

GEOPOETIKA

HELIX

HOPLIT

IC BULEVAR

IMPRIMATUR

JETI

KOSMOS

LAGUNA

LOM

MOSTART

ODISEJA

OTVORENA KNJIGA

PARTIZANSKA KNJIGA

PLATO

PORTALIBRIS

Prometej NS

PSIHOPOLIS

PUBLIK PRAKTIKUM

RADNI STO

KNJIŽEVNA RADIONICA RAŠIĆ

RED BOX

SLUŽBENI GLASNIK

SUMATRA

ŠTRIK

TREĆI TRG

VULKAN

 

Podelite: