Deset najboljih prijateljstava u romanima

Ako nemate barem jednog prijatelja s kojim biste mogli da se svrstate u neku od ovih grupa zapitajte se šta nije u redu s vama.
22.09.2019.
deset najboljih prijateljstava u romanima

Ako nemate barem jednog prijatelja s kojim biste mogli da se svrstate u neku od ovih grupa zapitajte se šta nije u redu s vama.

  1. Hari, Ron i Hermiona – serijal o Hariju Poteru

Dž.K. Rouling nam je priuštila zadovoljstvo da kroz sedam nastavaka knjige o dopadljivom čarobnjaku Hariju Poteru možemo da pratimo kako se prijateljstvo između ovo troje drugara razvijalo i raslo.

  1. Meri i Pipin – Gospodar prstenova - Dž R.R Tolkin

Iako u Tolkinovom romanu ima nekoliko primera dobrih prijateljstava, ono između Meri i Pipina je neuporedivo jer je veza između njih posebna i jaka. Zajedno su se suočili s opasnošću i postali junaci iako se tome nisu nadali.

  1. Kalvin i Hobs – Kalvin i Hobs – Bil Voterson

Prijateljstvo Kalvina i Hobsa je zaista posebno zbog svoje nevinosti. U ovom stripu opisane su zamišljene pustolovine dečaka i njegovog najboljeg prijatelja plišanog tigra.

  1. Sestre Marč – Male žene - Luiza Mej Alkot

Džo, Meg, Bet i Ejmi su sestre koje su jako bliske. Naravno, dođe tu i do poneke rasprave ali kada su bitne stvari u pitanju uvek su podrška jedna drugoj kako to samo sestre koje su ti ujedno i najbolje prijateljice mogu da budu.

  1. Elizabet i Šarlot – Razum i osećajnost - Džejn Ostin

Iako je u knjizi u prvom planu ljubavna priča, prijateljstvo Elizabet Benet i Šarlot Lukas je takođe jako značajno jer uprkos tome što nisu isto godište i imaju različita mišljenja o ljubavi i vezama ostale su prijateljice čak i kada su imale istog udvarača.

  1. Tom i Hak – Pustolovine Toma Sojera - Mark Tven

Nestašni Tom Sojer i siromašno, prosto siroče Haklberi Fin dokazuju da razlike nisu važne kada je prijateljstvo u pitanju. Njih dvojica se stalno drže zajedno.

  1. Šerlok Holms i doktor Votson – Najveće pustolovine Šerloka Holmsa - Artur Konan Dojl

Najbolji duo za rešavanje tajanstvenih zločina. Ova dvojica cimera i poslovnih partnera su potpuno različiti, a opet baš te razlike čine njihov odnos jakim međusobno se dopunjujući.

  1. Hak i Džim – Pustolovine Haklberi Fina - Mark Tven

Mark Tven je umeo majstorski da prikaže kako dve potpuno različite osobe mogu da uspostave jaku povezanost. Oni pokazuju suštinu prijateljstva. Tu su jedan za drugog u najtežim životnim trenucima.

  1. Vini Pu i Kristofer Robin – Vini Pu - A. A. Miln

I ovde je, kao kod Kalvina i Hobsa, u pitanju nevino drugarstvo koje nas uči vrednostima prijateljstva, posebno u detinjstvu, čak iako je drugarstvo izmišljeno.

  1. Skaut i Bo – Ubiti pticu rugalicu Harper Li

Prijateljstvo Skauta Finča i Bu Redlija je jedinstveno i izuzetno. Oni su divan primer prihvatanja i razumevanja.

Podelite: