ČUMIĆ BOOK FEST, 8 - 13. jun, najava i program festivala

Ovogodišnji Čumić Book Fest održaće se na platou ispred Makart Store-a u Čumićevom sokačetu od 8-13 juna, a radno vreme biće od 10 do 20 sati svakog dana.
03.06.2021.
čumić book fest, 8 13 jun, najava i program festivala

 

Pandemija nam je bez sumnje oduzela mnogo toga, a jedna od tih stvari su i događaji iz sfere kulture i umetnosti. Predstave, izložbe i promocije knjiga su oduvek bili savršen način da se poštovaoci umetnosti na jednom mestu okupe, a toga je u proteklom periodu bilo veoma malo.

E pa, nama je dosta toga i odlučili smo da ove godine organizujemo naš sad već dobro poznati Čumić Book Fest! I sami smo željni književnih promocija, tako da vas sa zadovoljstvom pozivamo na naš omiljeni književni događaj u samom srcu Beograda i u najušuškanijem njegovom kutku.

Kad i gde?

Ovogodišnji Čumić Book Fest, sedmi po redu, održaće se na platou ispred Makart Store-a u Čumićevom sokačetu od 8-13 juna, a radno vreme biće od 10 do 20 sati svakog dana. Ono što smo vam spremili jesu izdanja više od 40 izdavača, kao i akcije i popusti koje ne smete propustiti!

Na sve naslove biće omogućeno 20% popusta, a pored toga će biti i akcija na kojoj ćete moći da kupite 3 knjige za 999 din, a biće i poklona.

Ako ostavimo ovaj prodajni deo po strani, najzanimljiviji deo ovog festivala jesu upravo promocije i tribine koje će se održavati svakodnevno, u periodu od 17 do 22 sata. Spremili smo vam promocije nekih od najaktuelnijih izdanja, događaje koji će okupiti sve ljubitelje književnosti kod nas na jednom mestu i koji će nam na makar nekoliko dana odvući pažnju od svega onoga što smo morali da preživimo u proteklih godinu dana.

Dođite da se družimo, pričamo o knjigama i razmenjujemo preporuke!

 

PROGRAM:

 

Utorak, 8. jun:

17 h

IK ŠTRIK: promocija knjige KROJAČICA, Beril Bejnbridž. Govore Sanja Gligorić, urednica u časopisima Anglozine i KUŠ!

Slavka Vlalukin, IK Štrik

 

Sreda, 9. jun:

18 h

Tribina: Kuda ide srpka književnost u 21. veku/Gde smo u odnosu na svetske trendove u književnosti? Govore Tamara Krstić, novinarka i književna kritičarka, Ivan Milenković, književni kritičar i Aleksandar Šurbatović, urednik i izdavač.

19 h

Izdavačka kuća Dorotej, Predstavljanje romana 14:14, govori autor Vlada Arsić

 

Četvrtak, 10. jun:

18 h

Tribina: Književnost na društvenim mrežama. Govore bookstagramerke Slavka Vlalukin @belgraddofska, Deana Malek @bookvalna i Zorana Karapandžin @zozefina_k

19 h

Književna radionica Rašić, predstavljanje romana Kraljevstvo Rit, Danijela Kovača

 

Petak, 11 jun:

16 h

Dereta: predstavljanje knjige Varoška legenda 1 i 2, Tajane Poterjahin. Govore autorka i urednik Zoran Bognar.

17 - 19 h

Potpisivanje i promocija romana Gospodar greha, Siniše Kovačevića. Razgovor sa autorom vodi Marko Srdanović.

19 h

Centar za promociju nauke, predstavljanje novog broja časopisa Elementi. Učestvuju Ivan Umeljić, urednik časopisa, Darko Stojilović, autor tekstova u Elementima, Đorđe Petrović I Bogdan Đorđević, naučni novinari u CNP.

 

Subota, 12. jun:

17 h

IK Odiseja: predstavljanje knjiga Plavetnilo, Maje Lunde I Stvarno koliko i ja, Hane Eštavik.

18 h

Kontrast izdavaštvo: predstavljanje 2. Izdanja romana Ispod majice, Marije Ratković. O knjizi govore autorka i Jelena Nidžović, urednica.

19 h

Književna radionica Rašić, promocija knjiga Karantin u paklu, Jelene Marinkov; U talasima tela, Željane Vukanac; Govori grad, Ane Miloš. Ana Miloš će predstaviti i knjigu Kraj raspusta i druge priče (Booka). Govore autorke i urednica Aleksandra Rašić.

 

Vidimo se u Čumiću!

Podelite: