Četvoronožni ljubitelj Elene Ferante

Psi su beskrajan izvor ljubavi i zabave, ali nikada neće prestati da nas iznenađuju svojom inteligencijom. Nedavno je internet oduševio jedan napušteni pas iz Novog Hamburga u Brazilu, čiji je neobičan potez uhvaćen na sigurnosnim kamerama knjižare „Infiniti“.
17.11.2020.
četvoronožni ljubitelj elene ferante

Nakon što je prolaznik vratio knjigu koju je našao na ulici, zaposleni u knjižari su odlučili da pogledaju snimak kamere, kako bi utvrdili šta se zaista desilo. Ispostavilo se da se pas koji je neko vreme spavao ispred njihovog ulaza, ali koji nikada do tada nije ušao unutra, napravio nešto neočekivano.

 

 

Ušao je u knjižaru potpuno neprimećen i uputio se pravo ka polici sa knjigama kao svaki običan kupac. Zgrabio je knjigu koju je želeo i izjurio napolje. Moglo bi se diskutovati o tome da li je njegov izbor bio nameran ili slučajan, ali je, u svakom slučaju, veoma dirljivo što je dograbio baš “Dane napuštenosti” Elene Ferante.

 

 

Ova čudna slučajnost oduševila je sve, a knjiga, koja na koricama sada ima tragove psećih zuba, čuva se u knjižari kao suvenir.

Pas je, nakon ovog simpatičnog incidenta, sklonjen sa ulice, zbrinut i spreman je da pronađe svoj zauvek dom. Naravno, očekujemo da to bude kod nekog ljubitelja književnosti koji će razumeti njegove čitalačke potrebe.

 

 

 

Podelite: