makart

Bibliotekarska je muka pregolema

Ako volite knjige sigurno često pomislite kako nema boljeg zanimanja od bibliotekara. Imate dovoljno vremena da i sami čitate na poslu, dajete i slušate savete o knjigama koje vredi pročitati i uopšte obogaćujete život drugima upoznajući ih sa čudesnim svetom knjiga. Da to i nije baš uvek tako posvedočli su nam bibliotekari koji su ispričali dosta čudne priče o svakodenvnim dešavanjima u tišini biblioteke.
10.06.2019.
bibliotekarska je muka pregolema

Ako volite knjige sigurno često pomislite kako nema boljeg zanimanja od bibliotekara. Imate dovoljno vremena da i sami čitate na poslu, dajete i slušate savete o knjigama koje vredi pročitati i uopšte obogaćujete život drugima upoznajući ih sa čudesnim svetom knjiga. Da to i nije baš uvek tako posvedočli su nam bibliotekari koji su ispričali dosta čudne priče o svakodenvnim dešavanjima u tišini biblioteke. Ovo su samo neki od njih:

  1. Muzikalni nudista – nepoznati muškarac je na krajevima video-kaseta koje su se mogle iznajmiti u biblioteci snimio sebe kako nag (glava mu se nije videla) svira ksilofon. Barem da je bio zgodan.
  2. Tajanstveni cenzor – nepoznata osoba je u ljubavnim romanima crnim flomasterom precrtavala sve psovke i prostote ali je ostavila scene seksa.
  3. Pregažena knjiga – korisnik je vratio knjigu sa vidljivim tragovima guma na koricama koje su nekim čudom ostale neoštećene.
  4. Nesvakidašnji obeleživači knjiga – kada na brzinu moramo da prekinemo čitanje dohvatimo prvu stvar koja nam je pod rukom kako bismo obeležili stranu. Tako smo među stranicama zatekli (ne sve u istoj knjizi) – polupojedenu pitu s mesom, tortilju, pileće krilce sa sve kožicom i uginulu bubašvabu.
  5. Mačija misterija – kada je ujutru došla na posao biblioterarka je zatekla mačora kako drema na jednoj od polica. Nije poznato kada i kako je uspeo da uđe unutra jer su svi prozori i vrata bili zatvoreni. Postao je maskota biblioteke.
  6. Skupa zaboravnost – pošto se jako žurila jedna od korisnica je ostavila knjige na pultu, a sa njima i svoj Mekbuk Er. Srećom, bilo je to u prepodnevnoj smeni pa je mogla da se istog dana vrati po njega.
  7. Golišavo iznenađenje – kada je jedan od bibliotekara želeo da prekrati miran dan na poslu uzeo je jedan od DVD filmova sa Morganom Frimanom iz bibliotečke zbirke i pustio ga na svom kompjuteru. U prvoj sceni umesto tamnoputog glumca iznenadilo ga je žensko poprsje jer je neko od korisnika disk zamenio lošom kopijom porno filma.

 

 

 

Podelite: