Beli zubi, Zejdi Smit

"Belci, crnci, Arapi, Jamajkanci, eugeničari, Jehovini svedoci, čak i genetski modifikovani miševi - sve to i još mnogo toga možete pronaći u neodoljivoj knjizi "Beli zubi" autorke Zejdi Smit.
12.05.2024.
beli zubi, zejdi smit

"Belci, crnci, Arapi, Jamajkanci, eugeničari, Jehovini svedoci, čak i genetski modifikovani miševi - sve to i još mnogo toga možete pronaći u neodoljivoj knjizi "Beli zubi" autorke Zejdi Smit. Ova knjiga je pravo osveženje na književnoj sceni, puna živopisnih likova i neočekivanih obrta koji vas drže u neizvesnosti do samog kraja.

Priča prati život Arčija Džounsa, čoveka koji je pokušao samoubistvo, ali ga je spasao mesar. To neočekivano spasavanje dovodi do niza događaja koji će promeniti Arčijev život zauvek. Venčanje sa dvadeset godina mlađom Jamajkankom samo je početak uzbudljive avanture koja nas vodi kroz tri generacije, tri kulture i tri porodice.

Ono što ovu knjigu čini posebnom jeste način na koji Zejdi Smit uspeva da ispreplete različite teme - od ljubavi i prijateljstva do rata i nasleđa - i da ih predstavi kroz širok spektar likova i situacija. Njen britanski humor i oštroumnost dodaju dubinu priči i čine je neodoljivom za čitanje.

Preporučujemo ovu knjigu svima koji vole inteligentno napisane romane sa slojevitim likovima i dinamičnom radnjom. "Beli zubi" će vas nasmejati, ganuti i naterati vas da razmišljate o važnim pitanjima nasleđa, identiteta i međusobnih odnosa. To je knjiga koja će vas osvojiti svojom originalnošću i dubinom, i koju ćete želeti da preporučite svima koje poznajete."

Podelite: