Početna»Knjige»Životinja koje nema - Bestijarijum
zivotinja koje nema - bestijarijum knjiga said

Životinja koje nema - Bestijarijum

Izdavač: Geopoetika
Žanrovi: Priče
Broj strana: 90
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 20
495rsd
396rsd
Saidov Bestijarijum, u kojem ima i nekoliko izmišljenih životinja, odlikuje se osobenim jezikom i stilom svojevrsne poetske fantastike, apsurdističkog humora i iznenađujuće inventivnih, sažetih "portreta" iz životinjskog sveta."Saidov Bestijarijum je jedan mali zvezdani čas književnosti."Die Zeit"Said je na prvi pogled napisao apsurdnu i komičnu, na drugi pogled zagonetnu i značajnu knjigu: u...

Saidov Bestijarijum, u kojem ima i nekoliko izmišljenih životinja, odlikuje se osobenim jezikom i stilom svojevrsne poetske fantastike, apsurdističkog humora i iznenađujuće inventivnih, sažetih "portreta" iz životinjskog sveta.

"Saidov Bestijarijum je jedan mali zvezdani čas književnosti."

Die Zeit

"Said je na prvi pogled napisao apsurdnu i komičnu, na drugi pogled zagonetnu i značajnu knjigu: u alegorijske portrete životinja smestio je socijalne, umetničke ili čak političke stavove iz ljudskog sveta. On opisuje životinje a karakteriše ljude..."

Literaturkritik.de

 

Said je istaknuti nemački pisac iranskog porekla. Dela su mu prevedena na više jezika i dobitnik je velikog broja uglednih nagrada. Bio je predsednik PEN centra Nemačke.

više
Pošalji