zvezde zovu

ZVEZDE ZOVU

Miha Macini
Pop kultura, potrošačko društvo i virtuelni svetovi tema su neobičnog tinejdžerskog romana Zvezde zovu Mihe Macinija. Savremene teme i savremeni problemi srž su ovog uspelog romana, dok Macini, kroz svoje vešto pisanje, pokazuje da zaista poznaje današnje mlade. Zvezde zovu su sjajan roman o uspehu i izazovima, o mladom pojedincu u društvu u kojem se i detinjstvo redefiniše.

Vešto napisano i napeto štivo vodi nas kroz uzbudljivu i zabavnu avanturu. Nalećemo na zamke virtuelne stvarnosti i istina o junacima romana, koji su na prvi pogled sve drugo osim onoga što zapravo jesu u stvarnosti, otkriva se pred nama sloj po sloj. Usput se susrećemo s gomilom referenci o pop-kulturi i opsesijama savremenog potrošačkog društva, takođe i sa utiscima koji donose slutnju drugačijeg vremena.

Kaja misli da je odlična pevačica i zato se prijavi na takmičenje talenata, uprkos tome što je prijatelji i njen virtuelni dečko ubeđuju da greši. Pokušavaju da je poštede sramote, a Kaju svejedno vuče da zapeva pred publikom. Da li su u pravu oni ili ona?

Pošalji