život se sa mnom mnogo poigrao

ŽIVOT SE SA MNOM MNOGO POIGRAO

David Grosman
Dobitnik Bukerove nagrade David Grosman u romanu Život se sa mnom mnogo poigrao čitaoce vodi na putovanje kroz Beograd, Goli otok i druge delove stare Jugoslavije i tako ovekovečuje svetu malo poznatu istoriju naših krajeva.

Novi roman Davida Grosmana Život se sa mnom mnogo poigrao predstavlja veliki trenutak savremene svetske književnosti. Za prethodni roman Konj ulazi u bar Grosman je dobio Međunarodnu nagradu Man Buker, a za prevod novog romana, pre nekoliko meseci objavljenog u Izraelu, zainteresovane su desetine svetskih izdavača. Arhipelag objavljuje prvi prevod ovog romana.
Možda prvi put jedna osoba iz naših krajeva i našeg istorijskog i kulturnog iskustva postaje junak jednog velikog romana svetske književnosti. Junakinja romana je Eva Panić-Nahir, a veliki deo romana odigrava se u Beogradu, okolini Varvarina, na Golom otoku, kao i u drugim mestima bivše Jugoslavije.

David Grosman, ŽIVOT SE SA MNOM MNOGO POIGRAO

29.03.2020.

Iako je tačno da svaka životna priča krije roman u sebi, mnoge od njih ostanu neispričane ili u rukama neveštih pisaca postanu tek blede senke onoga što se dogodilo. David Grosman, srećom nije od takvih literata. Detaljnije

Pošalji