život čehova

ŽIVOT ČEHOVA

Irina Nemirovska
Jedinstveni portret jednog od najvećih i najznačajnijih ruskih i svetskih pisaca. Život protkan patnjama, kajanjem i nadom, doneće vam potpuno nov pogled na život ovog velikana.

O njegovom životu piše žena koja njegov jezik govori podjednako dobro kao i francuski, na kojem je ovu knjigu napisala, uspešno naslikavši portret čoveka sa brojnim radostima ali i patnjama, nadom i kajanjem, i nesvakidašnjom ljudskom toplinom…

Čitaoca bih posavetovao da se u čitanje upusti kao što sam to i ja uradio: ušetao sam u život retke osobe koju sam voleo, a nisam je lično poznavao. Nećete naići na pikanterije koje bi mogle da naruše sliku jer Čehov, jednostavno, nije bio čovek problematične, burne svakodnevice, začinjene skandalima. Mnoge biografije su napisane sa ciljem da sa ličnosti genija kojom se bave zbace ogrtač, i razotkriju običnu sitnu dušu. Ovde o tome nema govora. Značaj i veličina osobe o kojoj čitamo nije narušena niti umanjena otkrivanjem brojnih nesreća koje su je snašle.Irina Nemirovska je pisala po poslednjeg dana svog života i delo ju je nadživelo.

Pošalji