zima lavova

ZIMA LAVOVA

Stefanija Auči
Sicilijanski lavovi su pobedili. Njihova ambicija i odlučnost sada su na vrhuncu moći. Iz generacije u generaciju sticali su sve veće bogatstvo i društveni ugled. Poseduju palate, brodove, fabrike tekstila i nakita. Ceo grad se divi kući Florio, ukazuje im počasti ali ih se i plaši. Prava porodična saga Stefanije Auči, nastavlja se u delu "ZIma lavova".

„Nacionalni književni događaj, pa i više od toga.“
– Repubblica

Sicilijanski lavovi su pobedili. Njihova ambicija i odlučnost sada su na vrhuncu moći. Iz generacije u generaciju sticali su sve veće bogatstvo i društveni ugled. Poseduju palate, brodove, fabrike tekstila i nakita. Ceo grad se divi kući Florio, ukazuje im počasti ali ih se i plaši.

Došao je prelomni trenutak. Jedan Injacio u porodici drugačiji je od svog oca i njegovih predaka. Iako je uveren da su preduzetnička veština i sposobnost tu, u njegovoj krvi, umešene sa kostima i mišićima, naslućuje da to nije dovoljno da sačuva predačku slavu koja počinje da se urušava. Nikada neće saznati šta je to što mu je nedostajalo – da nije osećaj dužnosti, sposobnost da se pročita ljudska duša, da se shvati šta žele ljudi – pitaće se on sve do kraja života.Odgovor na to pitanje sve vreme se nalazio kraj njega, ogledao se u karakteru njegove majke Đovane i supruge Franke. Priroda ove dve potpuno različite žene parabola je sudbine moćne porodice: uzbudljive i strašne, slavne i tragične. Jedinstvena i nezaboravna priča o veličanstvenoj porodici Florio u ovoj knjizi dobija grandiozno finale.„Ambicije, raskoš, krivica. Iz svega toga izdiže se slika Palerma, koji raste zajedno sa porodicom Florio, njenim ljubavnicima i gospodarima. Prelepa i jeziva priča koja će vas omađijati.“– Corriere della Sera„Stefania Auči ponovo prepliće istoriju sa pričom o snazi i krhkosti, veličanstvenosti i posrnuću. Kao začarani čitamo na ovim stranicama o svemu: o tome ko smo sada, kakvi smo bili i šta ćemo postati.“– Nadija Teranova

Pošalji