žena pod mesečinom

ŽENA POD MESEČINOM

Patriša Morisrou
„Žena pod mesečinom“, prvi roman Patriše Morisrou, američke publicistkinje i autorke tri knjige biografsko-memoarskog tipa, pokušaj je da se pronikne u život Julije/Đulijete Gvičardi, zagonetne lepotice čiji lik ni danas ne znamo sa sigurnošću, Betovenove učenice koja je izvesno obeležila bar jedan deo života slavnog kompozitora Ludviga van Betovena.

Priča o neostvarenoj ljubavi Betovena i njegove učenice klavira
Uzbudljiv i romantičan istorijski roman o devetnaestovekovnom Beču i o tragediji i velikoj strasti koje su nadahnule Betonovu „Mesečevu sonatu“.
Beč, 1800. Život grofice Julije Gvičardi upravo će se promeniti. Lepa osamnaestogodišnjakinja pohađa časove klavira kod Ludviga van Betovena, najtalentovanijeg virtuoza na klaviru u muzičkoj prestonici Evrope. Očarana je njegovim nestalnim duhom, dok njega privlače njena znatiželja i razoružavajuća iskrenost. Među njima se budi jedinstvena ljubav. Ali Betoven tek treba da joj poveri tajnu, i Julija skriva svoju, toliko skandaloznu da bi mogla da uništi njihovu savršenu ljubavnu priču.Kad Betoven otkrije istinu, svoja osećanja pretače u muziku i komponuje tužni opus koji će postati „Mesečeva sonata“. Nezaboravni refren pratiće Juliju do kraja života.Smešten na pozornicu devetnaestovekovnog Beča, roman Žena pod mesečinom je divna oda večnoj strasti. Epska priča o ljubavi, gubitku, rivalstvu i političkim intrigama. Uzbudljiv portret titana koji se rvao s bogovima i žene koja se suprotstavila pravilima kako bi ga inspirisala.

Pošalji