žena koja godinu dana nije ustala iz kreveta

ŽENA KOJA GODINU DANA NIJE USTALA IZ KREVETA

Sju Taunsend
Knjiga "Žena koja godinu dana nije ustala iz kreveta" je komičan i dirljiv roman o tome šta se dešava kada osoba prestane da se ponaša onako kako ljudi od nje očekuju. Onog dana kada njeni blizanci odu od kuće, Eva se penje u krevet i ostaje tamo.
Podelite:

Šta se desi kad se dan izležavanja pretvori u godinu izležavanja?

Istog dana kad su njeni nadareni blizanci otišli od kuće na univerzitet, Eva je legla u krevet i ostala tamo. Sedamnaest godina je želela da celom svetu uzvikne: „Dosta! Ne mogu više!“ i konačno joj se pružila prilika za to.

Njen muž Brajan Biver, astronom koji provodi vreme posmatrajući širenje kosmosa, održava osmogodišnju aferu s koleginicom Titanijom i besposliči u svojoj šupi, nije zadovoljan promenom u kući. Ko će mu sada spremati večeru? Knjiga "Žena koja godinu dana nije ustala iz kreveta" na komičan i briljantan način prikazuje savremeni porodični život.


Evina majka ima još manje razumevanja za ovo novo stanje: „Đipila bi iz kreveta da joj gori pod zadnjicom.“ Da li Eva doživljava nervni slom ili samo preterivanjem želi da privuče pažnju?Međutim, vesti o Evinom odbijanju da ustane iz kreveta brzo se šire. Vojska obožavalaca piše joj pisma. Uskoro njenu kuću počinju da opsedaju sledbenici.Iako se neko stalno upliće u njen život, dok leži na krevetu, omeđenom zidovima sobe u kojoj boravi, Eva počinje da shvata šta je sloboda.Žena koja godinu dana nije ustala iz kreveta je zabavna i dirljiva knjiga o tome šta se dešava kad neko prestane da udovoljava svima osim sebi.

„Smejaćete se do suza.“ – Daily Mail

„Izvanredno! Zagarantovan gromki smeh.“ – Sunday Times
 

Pošalji