stone age šezdeset godina rolingstounsa

STONE AGE: ŠEZDESET GODINA ROLINGSTOUNSA

Lesli En Džouns
"Stone Age: Šezdeset godina Rolingstounsa" je fascinantno putovanje kroz istoriju legendarnog benda, ispričano perom priznate rokenrol novinarke Lesli En Džouns. Od njihovog prvog nastupa u londonskom džez klubu Marki 1962. godine, do globalne slave i kontroverzi, knjiga istražuje živote članova Rolingstounsa, otkrivajući njihove kontradikcije i uzbudljive trenutke. Kroz nadu, slavu i izgnanstvo, Džouns nas vodi kroz sve nijanse ovog ikoničnog benda, ističući kako su postali nezaustavljivi brend savremene rok scene. "Stone Age" nije samo priča o muzici, već o ljudima iza nje, prikazujući Stounse kao nikada ranije.

Priznata rokenrol novinarka Lesli-En Džouns oživljava nasleđe Rolingstounsa – ikoničnog, komercijalno nezaustavljivog benda – prikazujući njegove članove kao fascinantne, kontradiktorne i povremeno uznemirujuće osobe.
Već je njihov prvi nastup u džez klubu Marki, u londonskom Oksford stritu, 12. jula 1962. upalio iskru i zapečatio im sudbinu. Povratka više nije bilo, a ovih petoro belih britanskih klinaca počelo je da svira muziku crne Amerike. Izbrusili su svoj oštri, prepoznatljiv stil rok-pop muzike, zadržavši snažan prizvuk bluza i slaveći uživanje u ženama, seksu i drogama. Proglašeni za bend koji kvari omladinu, uništava moralne vrednosti i prenosi đavolske poruke, obeležili su istoriju muzike nekim od najuzbudljivijih numera ikada snimljenih.Kako su krajnji protivnici establišmenta postali globalni brend koji danas poznajemo? Ko je sve na tom putu stradao, a šta se zaboravilo? Može li se umetnik ikada zaista odvojiti od umetnosti?Knjiga Lesli-En Džouns prati ovaj kontradiktorni, specifični i nezaustavljivi bend kroz nadu, slavu i izgnanstvo tokom njihove slavne prošlosti pa i dalje u tekuće vode savremene rok scene. Dobri, loši, a često i ružni, evo Rolingstounsa kakvih nikada ranije nije bilo.„Nijedna rokenrol priča ne poseduje toliko nijansi kao priča o Stounsima. Stvarno je posebna. I konačno je dobila dovoljno svestranog autora da osvetli svaki njen aspekt.“– londonmusictours.org„Ovde nije reč o muzici koju je bend stvorio, već o životima članova ispričanim tako da imate utisak da ih sve lično poznajete. Čita se u dahu baš kao i svaka važna knjiga.“– goodreads.com

Pošalji