kraj jedne ljubavne priče

KRAJ JEDNE LJUBAVNE PRIČE

Grejam Grin
"Kraj jedne ljubavne priče" autora Grejama Grina je uzbudljiva saga o strasti, ljubavi i gubicima. Sara i Moris Bendriks, upuštaju se u vatrenu vezu u Londonu, ne obazirući se na Drugi svetski rat koji besni negde daleko. Međutim, njihova ljubav susreće izazove jer Sara ostaje neobjašnjivo odana svom mužu, dok je Moris suočen s ljubomorom koja ne može da se objasni. Kako napetost raste, granice između ljubavi i mržnje, samopoštovanja i opsesije postaju zamagljene. Neočekivano, Sara prekida svaki kontakt s Morisom, ostavljajući ga u tami neobjašnjenih poteza.

Sara i Moris Bendriks se u Londonu upuštaju u strastvenu vezu kao da se Drugi svetski rat dešava negde drugde i nekom drugom. Ali iako je neosporno da se vole, ona je neobjašnjivo odana svom mužu, a on neobjašnjivo ljubomoran. Napetost raste, razmazuju se granice između ljubavi i mržnje, između samopoštovanja i opsesije, sve dok u jednom trenutku, iznenada i bez ikakvog objašnjenja, Sara ne prekine svaki kontakt s Bendriksom.

Dve godine kasnije slučajni susret ponovo raspaljuje stara osećanja u Bendriksu i on unajmljuje privatnog detektiva da prati Saru kako bi saznao šta ju je navelo da ga ostavi i ko je zapravo ona, što dovodi do neočekivanih saznanja i još neočkivanijih posledica.

Pošalji