zavod za nagađanje
rasprodato

ZAVOD ZA NAGAĐANJE

Dženi Ofil
Zavod za nagađanje je sigurno jedna od deset najboljih knjiga godine po kritikama New York Timesa. Njena autorka, priznata Dženi Ofil, nam pripoveda o braku i bliskosti, odnosno važnosti poverenja. Kako je bračni par, od ustreptalog iščekivanja i radosti zbog zajedničke budućnosti, dospeo do potpunog rasula i situacije u kojoj mora da svede račune i suoči se sa tim šta je izgubio i šta zapravo želi, Ofil nam opisuje na mudar i zabavan način.

Očaravajuća priča o misterijama braka, bliskosti, poverenju i sveopštem rasulu.

Nekada su se dopisivali, a adresa pošiljaoca uvek je bila ista: Zavod za nagađanje. Nekada su bili mladi, hrabri i ustreptali od iščekivanja onog što budućnost nosi. Venčali su se, dobili dete i pregrmeli sve one sitne trzavice porodičnog života. Ali onda, polako i tiho, nešto počinje da se menja. Godine prolaze, strah se uvlači u kosti a sumnje se gomilaju, sve dok se u jednom trenutku njihov zajednički život naprosto ne raspadne, nakon čega moraju da svedu račune i shvate šta su izgubili, šta je preostalo i šta žele. Napisan sa čudesnom lucidnošću poezije, roman Zavod za nagađanje klizi duž nazubljenih ivica savremenog braka pričajući priču istovremeno mračno zabavnu, iznenađujuću i mudru.
Priznata autorka nam ovom prilikom nudi tanak ali očaravajući prikaz jednog braka – pitko razmišljanje o misterijama bliskosti, poverenja, vere, znanja i stanja sveopšteg rasula koje nam je svima zajedničko.

Jedna od deset najboljih knjiga godine po književnoj kritici New York Timesa.
Roman Zavod za nagađanje proglasili su najboljom knjigom godine: New Yorker, Boston Globe, Minneapolis Star Tribune, Vogue, Electric Literature i Buzzfeed.

Dženi Ofil, ZAVOD ZA NAGAĐANJE

16.09.2020.

Ova knjiga, sada već priznate književnice Dženi Ofil, predstavlja portret jednog braka, od njegovog samog početka, do momenta suočavanja sa posledicama izgubljenog poverenja. Zavod za nagađanje je osmišljen i napisan hronološki, ali fragmentirano, u nizu kratkih vinjeta, ali uprkos tome, postoji jaka kohezija. Detaljnije

Pošalji